fbpx
autórádió

A 40-49 éves korosztály a legaktívabb rádióhallgató Budapesten

Az Opinio appal mérték fel a fővárosiak rádióhallgatási szokásait.

Az Opinio piackutató applikációval felmérték a budapestiek rádióhallgatási szokásait – derül ki az Opinio pénteki közleményéből.

Az eredmények alapján a fővárosiak 17 százaléka nem hallgat rádiót, de 60 százalékuk hetente többször vagy annál is gyakrabban, akár napjában többször is bekapcsolja az adást.

A férfiakra jobban jellemző a rádióhallgatás, mint a nőkre. A legtöbb gyakori hallgató a 40-49 éves korosztályból kerül ki. A baby boomer generáció körében vannak a legkevesebben, akik sosem hallgatnak rádiót, de azok is, akik napi rendszerességgel bekapcsolnák a készüléket.

Az Opinio appal készült felmérés a budapestiek rádióhallgatási szokásairól
Az Opinio appal készült felmérés a budapestiek rádióhallgatási szokásairól. Fotó: Opinio

Korosztálytól és nemtől függetlenül, jellemzően autóban hallgatnak rádiót a fővárosiak. Közel azonos azok aránya, akik interneten is hallgatnak rádióműsorokat és azoké, akik klasszikus csatornán keresztül évezik azt.

A budapestiek körében a legnépszerűbb adó összességében a Rádió 1 (32,5 százalék), ám az 50 év felettiek 30 százaléka a Retro Rádiót jelölte meg kedvencként, körükben ez a legnépszerűbb csatorna.

A nemrég a miniszterelnökkel közismerten jó kapcsolatokat ápoló Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos bizalmi embereihez került Rádió 1 üzemeltetője veszteséges, erről részletesebben itt olvashat.

A felmérést az Opinio applikációval végezték 2020. augusztus 1. és augusztus 3. között. Az eredmények a 18-59 éves budapesti, okostelefonnal rendelkező lakosságra reprezentatívak kor, nem és iskolai végzettség szerint. 

További hírek találhatók a Media1-en.

Kiemelt fotó: Unsplash
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások