fbpx
A DIGI budapesti, Váci úti bejárata

Újabb, 20 milliós bírság a DIGI-nek a GVH-tól az Invitel-fúzió kapcsán

A Gazdasági Versenyhivatal módosította a DIGI-Invitel fúziót jóváhagyó tavasszal kiadott határozatát és egyúttal eljárási bírságot szabott ki a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft-re ismételten hibás információ-szolgáltatás miatt.

A GVH azzal indokolta a most kiszabott 20 millió forintos versenyhivatali eljárási bírságot, mert a DIGI a hatóság szerint

„újfent nem tájékoztatta a hatóságot a valós helyzetről, mely azonban utólag kiderült.”

A versenyhatóság márciusban feltételek és kötelezettségek előírása mellett járult hozzá, hogy a DIGI megszerezze az Invitel Távközlési Zrt-t. A tavaszi határozat egy megismételt eljárás során született, melynek megindítására – jelentős bírság mellett – azért volt szükség, mert a versenyhatóság a cég félrevezető információszolgáltatása miatt kénytelen volt visszavonni korábbi döntését.

Most kiderült, hogy a DIGI a megismételt eljárásban is hibásan szolgáltatott adatot, ezért a GVH-nak módosítania kellett újabb határozatát is. A versenyhivatal szerint 20 milliós büntetés azért indokolt a DIGI-nek, mert

„a cég mulasztása meghiúsította a hatóság számára a valós tényállás feltárását.”

A versenyhatóság közölte: mivel a GVH a vállalkozások összefonódásainak ellenőrzésekor alapvetően a felek által rendelkezésre bocsátott adatokból dolgozik, ezért a gyorsaság és hatékonyság mellett kiemelt figyelmet szentel az adathitelesség kérdésének. A nemzeti hivatal a fogyasztók érdekében minden olyan vállalati magatartással szemben fellép, amelyek aláássák az az adathitelességet az eljárások során.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A DIGI budapesti, Váci úti bejárata. Fotó: Ladányi András, Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások