fbpx

Búcsúzik az Indextől a Defacto is

Csak olyan internetes felülettel tudják elképzelni az együttműködést, amely a tényeket tiszteletben tartó, a közhatalmat ellenőrző és attól független újságírás össztársadalmi érdekét szolgálja.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Defacto az Indexen közzétett búcsúközleményében a jelen- és múltbeli szerkesztői nevében köszönetét fejezte ki az Index.hu-nak, hogy hosszú éveken át nyilvánosságot biztosított tartalmainak, ami nélkülözhetetlen volt abban, hogy annyi olvasóhoz eljussanak, mint amennyihez végül sikerült. Külön köszönetüket fejezték ki Jenei Miklósnak a kapcsolattartásért és a cikkek gondozásáért.

A Defacto szerkesztői közölték:

a tényeket tiszteletben tartó, a közhatalmat ellenőrző és attól független újságírás össztársadalmi érdek és érték. „Az Index.hu szerkesztőségének szinte egységes felmondása példamutató kiállás ezen értékek védelmében, mindamellett, hogy a munkaközösség kényszerű megszűnése egész Magyarország számára veszteség.”

A Defacto közölte, hogy anyagai integritása érdekében csak olyan internetes felülettel tudják elképzelni az együttműködést, amelynek működése konzisztens ezekkel az elvekkel. Az Index.hu esetében azonban már nem látják biztosítottnak ezt a feltételt a jövőre nézve, így más megjelenési lehetőséget fognak keresni.

Az Index stábja tegnap jelentette be, hogy feláll, miután Dull Szabolcs főszerkesztőt elbocsátotta az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke. A Media1 információi szerint már megkezdték az Index leendő stábjának toborzását.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!