fbpx
Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke

Az Európai Bizottság alelnöke újra a magyar médiahelyzet és az Index miatt aggódik

„Aggasztónak tartom a magyar média helyzetét, de főként azt, ami az Indexszel történik” – nyilatkozta Európa egyik vezető lapjának.

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke ezúttal a Politico című lapnak fejezte ki, mennyire aggódik azért, ami a magyar médianyilvánosság és azon belül az Index körül történik.

Věra Jourová azután szólalt meg, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő július 22-i elbocsátását követően tegnap elindultak az Indexnél a ma tovább folytatódó tömeges felmondások,  ami miatt a 90 fős Indexből több mint 60 fő távozik a lap körül történtek miatt, attól tartva, hogy a cég elvesztette függetlenségét.

Az alelnök megemlítette azt is, hogy a több száz kormányközeli médiumot maga alá gyűrő KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) (azaz a Fidesz-közeli médiaholding) esetét is vizsgálják, és nagyon komolyan fogják venni az ügyet. (Az Európai Bizottság egyébként már tavaly is vizsgálódott a KESMA kapcsán és aggódott miatta.)

Věra Jourová már július 7-én is megszólalt a hírportál körül akkoriban történtek miatt, többek között azt írta az Indexnek küldött közleményében, nincs működő demokrácia szabad és független média nélkül, egyúttal szolidaritásáról biztosította az Index munkatársait.

További hírek találhatók a Media1-en! Az Indexről szóló írásaink ITT találhatók.

Borító: Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások