fbpx
tévé, távkapcsoló, tv

Időszakosan elérhetetlenné válhatnak egyes tévécsatornák szerdán

A leállás a Kelet-Magyarországon lévő, az Antenna Hungária által üzemeltetett MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások ügyfeleit érinti, és szerda hajnaltól akár délig is eltarthat.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Újabb üteméhez érkezik holnap, azaz szerdán az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni műsorszórás szolgáltatás technológiaváltása. A holnapi, a MinDigTV és MinDig TV Extra szolgáltatásokat is érintő, tizedik átállás Kelet-Magyarország egyes területeit érinti.

Emiatt július 22-én szerdán, 0:00 és 12:00 között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A folyamat Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes területeit érinti.

A megadott időszakban bizonyos televíziós csatornák nem lesznek elérhetők.

A MinDig TV Extra előfizetők az alábbi körzetekben érintettek: Debrecen, Fehérgyarmat, Karcag, Komádi

Július 22-én a MinDig TV Extra ügyfelek esetében DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserékre kerül sor egyes körzetekben. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

A zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, mert a MinDig TV Extra adása a későbbiben már csak az új eszközzel lesz elérhető.

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2/HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik.

A MinDig TV nézők az alábbi körzetekben érintettek: Debrecen, Karcag, Komádi. A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás.

Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót – derül ki az állami műsorszóró cég közléséből.

A technológiai munkálatok során kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével, szállításával kapcsolatos további információkról a MinDig TV weboldalán a www.mindigtv.hu/atallas és a MinDig TV Extra weboldalán, a www.mindigtv.hu/mindigtvextra címen lehet további információkat találni. Szükség esetén az Antenna Hungária ügyfélszolgálata a 1211-es telefonszámon ugyancsak rendelkezésre áll.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Freeimages
Szóljon hozzá!