tévé, távkapcsoló, tv

Időszakosan elérhetetlenné válhatnak egyes tévécsatornák szerdán

A leállás a Kelet-Magyarországon lévő, az Antenna Hungária által üzemeltetett MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások ügyfeleit érinti, és szerda hajnaltól akár délig is eltarthat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Újabb üteméhez érkezik holnap, azaz szerdán az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni műsorszórás szolgáltatás technológiaváltása. A holnapi, a MinDigTV és MinDig TV Extra szolgáltatásokat is érintő, tizedik átállás Kelet-Magyarország egyes területeit érinti.

Emiatt július 22-én szerdán, 0:00 és 12:00 között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A folyamat Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes területeit érinti.

A megadott időszakban bizonyos televíziós csatornák nem lesznek elérhetők.

A MinDig TV Extra előfizetők az alábbi körzetekben érintettek: Debrecen, Fehérgyarmat, Karcag, Komádi

Július 22-én a MinDig TV Extra ügyfelek esetében DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserékre kerül sor egyes körzetekben. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

A zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, mert a MinDig TV Extra adása a későbbiben már csak az új eszközzel lesz elérhető.

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2/HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik.

A MinDig TV nézők az alábbi körzetekben érintettek: Debrecen, Karcag, Komádi. A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás.

Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót – derül ki az állami műsorszóró cég közléséből.

A technológiai munkálatok során kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével, szállításával kapcsolatos további információkról a MinDig TV weboldalán a www.mindigtv.hu/atallas és a MinDig TV Extra weboldalán, a www.mindigtv.hu/mindigtvextra címen lehet további információkat találni. Szükség esetén az Antenna Hungária ügyfélszolgálata a 1211-es telefonszámon ugyancsak rendelkezésre áll.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Freeimages
Szóljon hozzá!