fbpx
azonnali-hu

Az Azonnali.hu munkatársai nyerték a Minőségi Újságírás Díjat

Az Azonnali munkatársai mellett kiemelték a Privátbankár, a 24.hu és az Index munkatársainak egy-egy munkáját is.

Bukovics Martin és Bakó Bea, az Azonnali.hu újságírói kapták az egy éves szünet után újraindult Minőségi Újságírás Díjat a júniusban a lapjukban publikált, a szerb választási kampányt és politikai térképet rendkívüli alapossággal bemutató cikksorozatukkal (amelynek egy részét közösen, más részét külön-külön jegyezték) – értesült a Media1 a Főszerkesztők Fóruma Facebook-oldaláról.

A zsűri hozzátette, hogy az Azonnali.hu általában is kiemelkedik a kelet-közép-európai régió ügyeiben tanúsított aktivitásával, amelynek nagyszerű példája volt a nyolc nagyobb részből álló, interjúkkal, elemzésekkel tarkított szerb választási sorozat.

A győztes íráson túl a beérkezett nevezések közül a zsűri három másikat is kiemelésre méltónak tartott. Csabai Károly a Privátbankár.hu-n talált eddig mások által fel nem tárt összefüggéseket a CIG-Pannónia Biztosító bonyolult tulajdonviszonyi fejleményei és az alakulóban lévő MKB-Takarékbank-Budapest Bank tranzakció között.

Jankovics Márton interjúja Háy Jánossal a 24.hu-n jelent meg és azzal vívta ki a zsűri elismerését, hogy még az egyébként színvonalas író-interjúk soránál is mélyebbre ment, sikerült elkerülnie a kliséket és így meglepő irányokba menő valódi beszélgetés készült.

Kovács Bálint, az Index újságíróját is kiemelték, aki az Operettszínházon belüli zaklatási ügyeket és vezetési válságot tárta fel részleteiben, a témában szükséges nagy tapintattal.

A Minőségi Újságírás Díj zsűrijének tagjai: Both Vilmos, Hermann Irén, Nyáry Krisztián, Veiszer Alinda, Varró Szilvia, Dudás Gergely és Weyer Balázs.

A nyertes írás szerzője 200 ezer forint jutalomban részesül.

A zsűri a júliusi díjra augusztus 3-ig várja a nevezéseket a [email protected] címen.

Közzétette: Főszerkesztők Fóruma – 2020. július 21., kedd

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások