azonnali-hu

Az Azonnali.hu munkatársai nyerték a Minőségi Újságírás Díjat

Az Azonnali munkatársai mellett kiemelték a Privátbankár, a 24.hu és az Index munkatársainak egy-egy munkáját is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Bukovics Martin és Bakó Bea, az Azonnali.hu újságírói kapták az egy éves szünet után újraindult Minőségi Újságírás Díjat a júniusban a lapjukban publikált, a szerb választási kampányt és politikai térképet rendkívüli alapossággal bemutató cikksorozatukkal (amelynek egy részét közösen, más részét külön-külön jegyezték) – értesült a Media1 a Főszerkesztők Fóruma Facebook-oldaláról.

A zsűri hozzátette, hogy az Azonnali.hu általában is kiemelkedik a kelet-közép-európai régió ügyeiben tanúsított aktivitásával, amelynek nagyszerű példája volt a nyolc nagyobb részből álló, interjúkkal, elemzésekkel tarkított szerb választási sorozat.

A győztes íráson túl a beérkezett nevezések közül a zsűri három másikat is kiemelésre méltónak tartott. Csabai Károly a Privátbankár.hu-n talált eddig mások által fel nem tárt összefüggéseket a CIG-Pannónia Biztosító bonyolult tulajdonviszonyi fejleményei és az alakulóban lévő MKB-Takarékbank-Budapest Bank tranzakció között.

Jankovics Márton interjúja Háy Jánossal a 24.hu-n jelent meg és azzal vívta ki a zsűri elismerését, hogy még az egyébként színvonalas író-interjúk soránál is mélyebbre ment, sikerült elkerülnie a kliséket és így meglepő irányokba menő valódi beszélgetés készült.

Kovács Bálint, az Index újságíróját is kiemelték, aki az Operettszínházon belüli zaklatási ügyeket és vezetési válságot tárta fel részleteiben, a témában szükséges nagy tapintattal.

A Minőségi Újságírás Díj zsűrijének tagjai: Both Vilmos, Hermann Irén, Nyáry Krisztián, Veiszer Alinda, Varró Szilvia, Dudás Gergely és Weyer Balázs.

A nyertes írás szerzője 200 ezer forint jutalomban részesül.

A zsűri a júliusi díjra augusztus 3-ig várja a nevezéseket a [email protected] címen.

Közzétette: Főszerkesztők Fóruma – 2020. július 21., kedd

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!