fbpx
A székesfehérvári Vörösmarty Rádió frekvenciáján most nem szól semmi

Visszatér a Médiatanács által ellehetetlenített Vörösmarty Rádió

A Vörösmarty Rádió egykori és leendő üzemeltetője, a Fehérvár Médiacentrum fél nappal előbb beszámolt a döntésről, hogy ezúttal megnyerte az FM 99,2 MHz-re vonatkozó rádiós pályázatot, minthogy az NMHH ezt kommunikálta volna.

Bár a médiahatóság a sajtónak még hírünk közzétételéig sem jelentette be az erről született keddi döntést, a Fehérvár Médiacentrum (a Vörösmarty Rádió egykori üzemeltetője) előre közzétette tegnap (szerdán) 18 órakor, hogy  eredményt hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Székesfehérvár FM 99,2 MHz rádiófrekvencia hasznosítására kiírt pályázaton kedden, ahol a következő tíz évre a Fehérvár Médiacentrum nyerte el a lehetőséget, hogy a frekvencián rádióadást sugározzon, így elhárult az akadály, hogy a Vörösmarty Rádió folytathassa tevékenységét.

Mint ismert: a Médiatanács korábban többször is elvette a Vörösmarty Rádiótól a megszólalás lehetőségét, így a rádió egy ideje (és sokadjára) néma.

A Fehérvár Médiacentrum közölte: a hatósági szerződéskötést követően néhány héten belül szólalhat meg újra a Vörösmarty Rádió.

A médiaszolgáltató jelezte: az újraindulás részleteiről és időpontjáról később ad tájékoztatást.

Frissítés 12:48

Közel fél nappal a Fehérvár Médiacentrum oldalán megjelent tegnapi tájékoztatás és nem sokkal a Media1 mai híre után az NMHH hivatalosan is bejelentette, hogy a Vörösmarty Rádió üzemeltetője megnyerte a frekvenciapályázatot.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol azt is elolvashatják, korábban hogyan lehetetlenítette el a fideszes vezetésű Székesfehérvár helyi rádióját a fideszes delegáltakból álló Médiatanács.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások