A székesfehérvári Vörösmarty Rádió frekvenciáján most nem szól semmi

Visszatér a Médiatanács által ellehetetlenített Vörösmarty Rádió

A Vörösmarty Rádió egykori és leendő üzemeltetője, a Fehérvár Médiacentrum fél nappal előbb beszámolt a döntésről, hogy ezúttal megnyerte az FM 99,2 MHz-re vonatkozó rádiós pályázatot, minthogy az NMHH ezt kommunikálta volna.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Bár a médiahatóság a sajtónak még hírünk közzétételéig sem jelentette be az erről született keddi döntést, a Fehérvár Médiacentrum (a Vörösmarty Rádió egykori üzemeltetője) előre közzétette tegnap (szerdán) 18 órakor, hogy  eredményt hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Székesfehérvár FM 99,2 MHz rádiófrekvencia hasznosítására kiírt pályázaton kedden, ahol a következő tíz évre a Fehérvár Médiacentrum nyerte el a lehetőséget, hogy a frekvencián rádióadást sugározzon, így elhárult az akadály, hogy a Vörösmarty Rádió folytathassa tevékenységét.

Mint ismert: a Médiatanács korábban többször is elvette a Vörösmarty Rádiótól a megszólalás lehetőségét, így a rádió egy ideje (és sokadjára) néma.

A Fehérvár Médiacentrum közölte: a hatósági szerződéskötést követően néhány héten belül szólalhat meg újra a Vörösmarty Rádió.

A médiaszolgáltató jelezte: az újraindulás részleteiről és időpontjáról később ad tájékoztatást.

Frissítés 12:48

Közel fél nappal a Fehérvár Médiacentrum oldalán megjelent tegnapi tájékoztatás és nem sokkal a Media1 mai híre után az NMHH hivatalosan is bejelentette, hogy a Vörösmarty Rádió üzemeltetője megnyerte a frekvenciapályázatot.

További hírek találhatók a Media1-en, ahol azt is elolvashatják, korábban hogyan lehetetlenítette el a fideszes vezetésű Székesfehérvár helyi rádióját a fideszes delegáltakból álló Médiatanács.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!