Elsötétül több hazai tévécsatorna

A ViacomCBS tévécsatornái pontosan 8 perc 46 másodpercig sötéten tartják ma este a képernyőket, hogy így tiltakozzanak az Egyesült Államokban történt szörnyű gyilkosság miatt. A médiavállalat honlapja is sötétbe borult.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A ViacomCBS bejelentette, hogy szórakoztató és ifjúsági csatornái ma este 20 órától a rasszizmus és az egyenlőtlenség valamennyi áldozata előtti tisztelgésként 8 perc 46 másodpercre elsötétülnek. (A médiavállalathoz tartozik például az RTL Spike, a Comedy Central, a Music Television, a Paramount Channel, a Nickelodeon.)

Az elmúlt napok óriási tiltakozáshullámát kiváltó gyilkosságkor, George Floyd 8 perc 46 másodpercig szenvedett a nyakán térdeplő rendőr szorításától, ezért lesz ilyen időtartamú az adásszünet, mellyel a médiavállalat kifejezi, hogy elítél minden típusú faji alapú diszkriminációt.

A ViacomCBS Networks Internationalnél ezzel világszerte szolidaritásukat fejezik ki kollégáik, üzleti partnereik, a nézőközönség és minden színesbőrű közösség iránt a faji alapú megkülönböztetés és igazságtalanság elleni küzdelem előmozdítása érdekében. A vállalat a saját felelősségének tartja, hogy média platformjait felhasználva felerősítse azokat a hangokat és üzeneteket, amelyek meghallgatásra kell, hogy találjanak, és együtt álljanak ki a színesbőrű és más marginalizált közösségeket világszerte sújtó rendszerszintű rasszizmus és igazságtalanság megváltoztatásáért.

A ViacomCBS egyébként a weboldalát is lezárta mára, hogy így fejezze ki tiszteletét a rasszizmus és az egyenlőtlenség valamennyi áldozata előtt.

A ViacomCBS elsötétített weboldala
A ViacomCBS elsötétített weboldala

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Unsplash

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!