Elsötétül több hazai tévécsatorna

A ViacomCBS tévécsatornái pontosan 8 perc 46 másodpercig sötéten tartják ma este a képernyőket, hogy így tiltakozzanak az Egyesült Államokban történt szörnyű gyilkosság miatt. A médiavállalat honlapja is sötétbe borult.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A ViacomCBS bejelentette, hogy szórakoztató és ifjúsági csatornái ma este 20 órától a rasszizmus és az egyenlőtlenség valamennyi áldozata előtti tisztelgésként 8 perc 46 másodpercre elsötétülnek. (A médiavállalathoz tartozik például az RTL Spike, a Comedy Central, a Music Television, a Paramount Channel, a Nickelodeon.)

Az elmúlt napok óriási tiltakozáshullámát kiváltó gyilkosságkor, George Floyd 8 perc 46 másodpercig szenvedett a nyakán térdeplő rendőr szorításától, ezért lesz ilyen időtartamú az adásszünet, mellyel a médiavállalat kifejezi, hogy elítél minden típusú faji alapú diszkriminációt.

A ViacomCBS Networks Internationalnél ezzel világszerte szolidaritásukat fejezik ki kollégáik, üzleti partnereik, a nézőközönség és minden színesbőrű közösség iránt a faji alapú megkülönböztetés és igazságtalanság elleni küzdelem előmozdítása érdekében. A vállalat a saját felelősségének tartja, hogy média platformjait felhasználva felerősítse azokat a hangokat és üzeneteket, amelyek meghallgatásra kell, hogy találjanak, és együtt álljanak ki a színesbőrű és más marginalizált közösségeket világszerte sújtó rendszerszintű rasszizmus és igazságtalanság megváltoztatásáért.

A ViacomCBS egyébként a weboldalát is lezárta mára, hogy így fejezze ki tiszteletét a rasszizmus és az egyenlőtlenség valamennyi áldozata előtt.

A ViacomCBS elsötétített weboldala
A ViacomCBS elsötétített weboldala

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!