A Viber Video Group Calls (csoportos videóhívások) funkciója működés közben

A koronavírus miatt csoportos videóhívással erősít a Viber

Ezzel szeretnék elősegíteni az online meetingek, tanfolyamok, illetve tanórák megszervezését. Íme egy rövid videó az új szolgáltatás működéséről.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Viber ma bemutatta most érkező újdonságát, a Group Video Calls (magyarul: csoportos videóhívások) nevű funkciót. Ez akár 20 fő számára, időkorlát nélkül teszi lehetővé az egyidejű videóhívást, valamint ezek rögzítését.

Az új szolgáltatás bevezetésére a Vibert a Group Audio Calls (csoportos hanghívások) funkció sikere inspirálta.

A Viber Group Video Call funkciójával virtuálisan találkozhatunk ismerőseinkkel, barátainkkal, tanfolyamokon vehetünk részt, megbeszéléseket folytathatunk, közösen főzhetünk. Lehetőség nyílik képernyőmegosztásra is.

A csoportos videóhívás szolgáltatásához a felhasználónak a képernyő tetején található „új videó” gombra kell kattintania, vagy egyszerűen csak hozzá kell adnia  további résztvevőket a folyamatban lévő videóhíváshoz.

A csoportos videóhívás alapvetően az éppen beszélőnek ad lehetőséget a saját videó megosztására. A felhasználók dönthetnek úgy is, hogy a hívás közben rögzítik saját vagy bármelyik másik résztvevő videóját a képernyőjükhöz, ez a rögzítés azonban csak a saját készülékükre vonatkozik. A felhasználók elnémíthatják magukat, vagy letilthatják videóikat a hívás során, valamint megnézhetik, hogy más résztvevők mikrofonja és videója ki van-e kapcsolva.

„Izgatottak vagyunk az új funkció kapcsán, ráadásul hamarosan ezt is kibővítjük. A Viber egyre fontosabb szerepet tölt be a társadalomban, mivel lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyen és biztonságosan kommunikálhassanak. A videóhívások sokkal inkább az életünk részét képezik, mint korábban. Azért döntöttünk a funkció elindítása mellett, hogy felhasználóinkat még egy lépéssel közelebb hozzuk a személyes találkozók hangulatához, azokban az időkben, amikor ez fizikailag nem lehetséges”

– mondta Ofir Eyal, a Viber vezérigazgatója.

Az új szolgáltatás működését mutatja be az alábbi videó.

A Viber új funkciója számítógépen és mobiltelefonon is elérhető lesz.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!