fbpx
A Viber Video Group Calls (csoportos videóhívások) funkciója működés közben

A koronavírus miatt csoportos videóhívással erősít a Viber

Ezzel szeretnék elősegíteni az online meetingek, tanfolyamok, illetve tanórák megszervezését. Íme egy rövid videó az új szolgáltatás működéséről.

A Viber ma bemutatta most érkező újdonságát, a Group Video Calls (magyarul: csoportos videóhívások) nevű funkciót. Ez akár 20 fő számára, időkorlát nélkül teszi lehetővé az egyidejű videóhívást, valamint ezek rögzítését.

Az új szolgáltatás bevezetésére a Vibert a Group Audio Calls (csoportos hanghívások) funkció sikere inspirálta.

A Viber Group Video Call funkciójával virtuálisan találkozhatunk ismerőseinkkel, barátainkkal, tanfolyamokon vehetünk részt, megbeszéléseket folytathatunk, közösen főzhetünk. Lehetőség nyílik képernyőmegosztásra is.

A csoportos videóhívás szolgáltatásához a felhasználónak a képernyő tetején található „új videó” gombra kell kattintania, vagy egyszerűen csak hozzá kell adnia  további résztvevőket a folyamatban lévő videóhíváshoz.

A csoportos videóhívás alapvetően az éppen beszélőnek ad lehetőséget a saját videó megosztására. A felhasználók dönthetnek úgy is, hogy a hívás közben rögzítik saját vagy bármelyik másik résztvevő videóját a képernyőjükhöz, ez a rögzítés azonban csak a saját készülékükre vonatkozik. A felhasználók elnémíthatják magukat, vagy letilthatják videóikat a hívás során, valamint megnézhetik, hogy más résztvevők mikrofonja és videója ki van-e kapcsolva.

„Izgatottak vagyunk az új funkció kapcsán, ráadásul hamarosan ezt is kibővítjük. A Viber egyre fontosabb szerepet tölt be a társadalomban, mivel lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyen és biztonságosan kommunikálhassanak. A videóhívások sokkal inkább az életünk részét képezik, mint korábban. Azért döntöttünk a funkció elindítása mellett, hogy felhasználóinkat még egy lépéssel közelebb hozzuk a személyes találkozók hangulatához, azokban az időkben, amikor ez fizikailag nem lehetséges”

– mondta Ofir Eyal, a Viber vezérigazgatója.

Az új szolgáltatás működését mutatja be az alábbi videó.

A Viber új funkciója számítógépen és mobiltelefonon is elérhető lesz.

További hírek találhatók a Media1-en.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások