fbpx
Káel Csaba

Megemelik a tévés pályázatok keretösszegeit

A televíziós pályázatok iránti, a koronavírus miatti hatalmas érdeklődésre való tekintettel döntött így a Nemzeti Filmintézet.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) honlapján közzétett tájékoztatás szerint közel 900 filmterv érkezett a televíziós bemutatásra készülő alkotások támogatására kiírt pályázatokra. A hatalmas érdeklődésre tekintettel az NFI a pályázatok támogatási keretösszegeit megemeli, hogy minél több színvonalas, kulturális értéket teremtő televíziós alkotás készülhessen.

Első lépésben a dokumentumfilmek és az ismeretterjesztő filmek támogatására fordítható keretösszegek emeléséről döntött az NFI. A döntés értelmében a pályázati eljárás első fordulójában a dokumentumfilmekre a korábbi 200 millió forint helyett 300 millió, az ismeretterjesztő alkotásokra pedig 80 millió helyett 160 millió forint támogatási keretet biztosít a Filmintézet. A kiemelkedő szakmai érdeklődésre tekintettel a jelenleg folyamatban lévő további televíziós pályázati kategóriák keretösszeg-emelését is tervezi az NFI, hogy minél több színvonalas, a nézők számára különleges élményt nyújtó mozgóképet valósíthassanak meg az alkotók.

„A koronavírus-járvány komoly nehézségek elé állítja a filmipar minden szereplőjét, ezért rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a Nemzeti Filmintézet támogatási tevékenysége révén, a folyamatos pályáztatással, valamint az új televíziós pályázatok kiírásával munkalehetőséget biztosítsunk a hazai filmszakmának. Az NFI létrehozásakor kiemelt célunk volt, hogy a magyar mozgóképiparban a mozifilmek mellett a televíziós műfajok erős képviselete is kellő hangsúlyt kapjon. Az idén kiírt televíziós pályázatokkal kapcsolatos hatalmas érdeklődés jelzi, hogy erre a szakma részéről is óriási igény van, és emiatt döntöttünk a támogatási keretösszegek megemeléséről a rendelkezésre álló források átcsoportosításával”

– nyilatkozta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A Nemzeti Filmintézet hangsúlyozta, hogy a teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból. A dokumentum-, az ismeretterjesztő-, az animáció- a tévé-, kisjátékfilmes pályázatokra, és a hazai filmtámogatási rendszer újdonságaként először meghirdetett tévésorozat pályázatra összesen közel 900 filmtervvel jelentkeztek az alkotók.

Bővebben a pályázatok a https://nfi.hu/hu/tv-palyazatok cím alatt lehet olvasni.

További tévés hírek találhatók a Media1 tv rovatában.

Borító: Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Fotó: Wikipedia
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások