fbpx
tévé, távkapcsoló, tv

Tévében bemutatható történelmi dokumentumfilmekre hirdet pályázatot a Nemzeti Filmintézet

Hétfőtől várja a jelentkezéseket az NFI a történelmi dokumentumfilm-pályázatára. A televízióra készülő filmtervek benyújtási határideje május 21.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az NFI a korábbi pályázati rendszer, a Mecenatúra Program alapjaira építve írta ki az archív tartalmak újra felhasználásával, történelmi vagy sporttörténeti eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó, televízióra készülő történelmi dokumentumfilm-pályázatot.

A Nemzeti Filmintézet online televíziós pályázati felületén legalább 42 perc hosszúságú filmtervek szinopszisaival lehet jelentkezni május 21-ig – írja az MTI.

A történelmi dokumentumfilmekre idén 200 millió forint támogatási keret áll rendelkezésre, filmtervenként maximum 40 millió forint gyártási támogatásra lehet pályázni. A pályázati eljárás végén a Televíziós Döntőbizottság szavaz a támogatásokról.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy az NFI korábban már meghirdette a televízióra készülő dokumentum-, ismeretterjesztő-, animáció-, tévé- és a kisjátékfilmes pályázatokat, valamint a magyar filmtámogatási rendszer újdonságaként a tévésorozat-pályázatot is. A beérkező pályaművek feldolgozása és értékelése folyamatos. A teljes pályázati kiírások elérhetők az NFI honlapján.

Mint írják, az NFI elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból. Az intézet elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben, hogy folyamatos támogatási tevékenysége révén minél több munkalehetőséget biztosítson a filmiparban dolgozóknak.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra is, hogy a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szabadúszó filmesek azonnali megsegítésére az NFI Filmipari Segélyalapot kezdeményezett, amelyre 50 millió forintot különített el. Az alap célja, hogy rendkívüli jövedelempótló gyorssegély útján támogassa a megbízás nélkül maradt filmeseket.

A Filmipari Segélyalapot a magyar mozgóképszakmát tömörítő Magyar Filmakadémia működteti, bővebb információ erről a magyarfilmakademia.hu honlapon érhető el.

MTI nyomán

További hírek találhatók a Media1 hírportálon!

Borító: Freeimages
Szóljon hozzá!