fbpx
tévé, távkapcsoló, tv

Tévében bemutatható történelmi dokumentumfilmekre hirdet pályázatot a Nemzeti Filmintézet

Hétfőtől várja a jelentkezéseket az NFI a történelmi dokumentumfilm-pályázatára. A televízióra készülő filmtervek benyújtási határideje május 21.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Az NFI a korábbi pályázati rendszer, a Mecenatúra Program alapjaira építve írta ki az archív tartalmak újra felhasználásával, történelmi vagy sporttörténeti eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó, televízióra készülő történelmi dokumentumfilm-pályázatot.

A Nemzeti Filmintézet online televíziós pályázati felületén legalább 42 perc hosszúságú filmtervek szinopszisaival lehet jelentkezni május 21-ig – írja az MTI.

A történelmi dokumentumfilmekre idén 200 millió forint támogatási keret áll rendelkezésre, filmtervenként maximum 40 millió forint gyártási támogatásra lehet pályázni. A pályázati eljárás végén a Televíziós Döntőbizottság szavaz a támogatásokról.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy az NFI korábban már meghirdette a televízióra készülő dokumentum-, ismeretterjesztő-, animáció-, tévé- és a kisjátékfilmes pályázatokat, valamint a magyar filmtámogatási rendszer újdonságaként a tévésorozat-pályázatot is. A beérkező pályaművek feldolgozása és értékelése folyamatos. A teljes pályázati kiírások elérhetők az NFI honlapján.

Mint írják, az NFI elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból. Az intézet elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben, hogy folyamatos támogatási tevékenysége révén minél több munkalehetőséget biztosítson a filmiparban dolgozóknak.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra is, hogy a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szabadúszó filmesek azonnali megsegítésére az NFI Filmipari Segélyalapot kezdeményezett, amelyre 50 millió forintot különített el. Az alap célja, hogy rendkívüli jövedelempótló gyorssegély útján támogassa a megbízás nélkül maradt filmeseket.

A Filmipari Segélyalapot a magyar mozgóképszakmát tömörítő Magyar Filmakadémia működteti, bővebb információ erről a magyarfilmakademia.hu honlapon érhető el.

MTI nyomán

További hírek találhatók a Media1 hírportálon!

Borító: Freeimages
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások