internet

Európa-szerte akadozott a Vodafone-UPC internethálózatának működése, de mostanra megoldódott a probléma

Nem csupán Magyarországon, de Európa jelentős részén komoly gondok voltak hétfő délutántól a Vodafone-UPC, illetve a Liberty Global vezetékes internetével. A Budapest Internet Exchange adatforgalmán is érződött, hogy valami nem stimmelt. A probléma végül keddre állt helyre.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Sorra jelezték a Media1 olvasói hétfőn este, hogy nem, vagy csak szakadozva működik délután 17:15-től a vezetékes internetük. Kis nyomozással az olvasói leveleket követően kiderítettük, hogy nem is csupán helyi, hanem regionális, sőt szinte teljes Európát érintő gondról volt szó, ugyanis

Magyarországon kívül több országban, így Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Svájcban, Romániában és Lengyelországban sem működött megfelelően a Vodafone-UPC vezetékes internethálózata, de hasonló információ érkezett Ausztriából is.

Hibát jeleztek ezenkívül a Virgin Media brit és ír szolgáltatási területéről is, valamint a belgiumi Telenettől is.

A problémát több külföldi twitterező is jelezte.

A leállás a Budapest Internet Exchange (BIX) adatforgalmának alakulásából is érzékelhető volt.

A Vodafone nem sokkal később a Facebookra kiírta, hogy tudnak a problémáról, dolgoznak a hiba elhárításán, most türelmet kérnek.

A Vodafone Magyarország ügyfélszolgálata órákra megbénult, annyira sokan telefonáltak a probléma miatt. Van olyan olvasónk, aki 40 perc várakozás után tette le a telefont.

A leállás azért is különösen kellemetlen volt, mivel a koronavírus-világjárvány miatt Európa-szerte sokan távmunkában próbálnák elvégezni a munkájukat vagy vesznek részt távoli oktatásban, de ez internet nélkül sokak esetében lehetetlen.

Vasárnap az RTL Klub, a Nicktoons és az MTV Hungary több mint 4 órán át vált elérhetetlenné a magyarországi műsorterjesztő szolgáltatók egy jelentős részénél egy Budapest XI. kerületében történt teherautótűz következtében, ami megolvasztotta a médiaszolgáltatók központjához vivő fő és tartalékkábelt.

Frissítés 2020.04.28. 11:42

Vodafone: Most már rendben működik az internetszolgáltatás

A Vodafone Hungary a Facebook-oldalán kedden délelőtt közölte, hogy mostanra helyreállt az internetszolgáltatása. (Olvasóink közül azonban többen még most is arra panaszkodnak, hogy a hálózati sebesség nem a korábban megszokott, de legalább már nem szakad az adatátvitel.) A hvg.hu-val azt közölte a cég, hogy a probléma oka a nemzetközi irányokat kiszolgáló nagykapacitású routerek szoftverhibája volt. Az érintett eszközök a Liberty Global hálózatában vannak. (A Liberty Global volt korábban a UPC Magyarország tulajdonosa.)

A Vodafone közlése szerint a hibát még a hétfőről keddre virradó éjszaka folyamán elhárította a Liberty Global, ennek köszönhetően állt helyre a Vodafone szolgáltatása. Fenti hírünk címét és tartalmát ezt követően frissítettük.

12:08

A Vodafone Magyarország pár perce kiposztolta, hogy ha valaki még most is problémát észlelne, arra az esetre azt tanácsolja az érintetteknek, hogy indítsák újra a modemet és a routert. Ha ezt követően sem működne megfelelően a szolgáltatás, kérik, jelezzék az ügyfelek feléjük az ügyfélszolgálati csatornákon.  A történtek miatt a cég elnézést kér.

További hírek találhatók a Media1.hu-n.

Borító: Pexels
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!