Az RTL Klub székházának egyik felirata

Elérhetetlenné vált az RTL Klub, az MTV Hungary és a Nicktoons adása – itt a magyarázat (FRISSÍTÉS: órákkal később helyreállt a sugárzás)

Az RTL Magyarország feltételezése szerint kábelszakadás okozza a problémát, ami miatt nem látható műsorszóró hálózatokon a legnagyobb kereskedelmi csatorna adása. A ViacomCBS-hez tartozó MTV Hungary és a Nicktoons adásával ugyancsak gond van.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Elérhetetlenné vált vasárnap délután az RTL Klub adása. Az RTL Magyarország közleményében azt írja, hogy az RTL Magyarország központja és az elosztó központ közti fő-és tartalék optikai szál vélhetően építési munkák miatt elszakadt.

Ez adáskimaradást okoz a lineáris és az online platformon egyaránt.

Az RTL Magyarország hozzátette, hogy a technikai hiba elhárításán és a teljes körű adásszolgáltatás helyreállításán már dolgoznak.

Érdekesség, hogy a Cool TV, az RTLII és a többi RTL-es csatorna jelenleg is elérhető, így a hiba csak az RTL Klubot érinti, előbbieket ugyanis Luxemburgon keresztül terjesztik.

Az RTL Klubon az Egyiptom istenei című film lenne képernyőn.

Frissítés 17:03

Egyes szolgáltatóknál jelenleg már újra látható az RTL Klub adása, de nem mindenhol, és olvasóink jelzése szerint van, ahol a hang hiányzik, másutt csak a csatornaazonosító, de a helyzet szolgáltatónként is eltérő, és van, ahol továbbra sincs kép sem, vagy épp akadozik.

Közben kiderült, hogy a ViacomCBS-hez tartozó MTV Hungary zenecsatorna és a Nicktoons gyerekcsatorna adása is „elszállt”. Szűcs László, a vállalat kommunikációs igazgatója a Media1-nek megerősítette, hogy hasonló műszaki problémák vannak, a hiba elhárításán már dolgoznak.

Frissítés 19:07

Az RTL Híradó adásidejére sem javult meg az RTL Klub egyes szolgáltatóknál, a műholdas DIGI-n például sem kép, sem hang nem volt, csupán egy fekete képernyő.

Frissítés 19:53

Kezd stabillá válni az RTL Klub adása, már a műholdas DIGI-nél is újra látható az adás, most épp a Segítség! Itthon vagyok! című karanténos vígjátéksorozat látható. Azt még nem tudni, hogy az adáshiba során érintett műsorokat (Egyiptom istenei, RTL Híradó, Maradj otthon magadnak!) esetleg megismétlik-e (a Marketing és Kommunikációs Igazgatóságon későbbre ígértek tájékoztatást), de aki lemaradt, az rtlmost.hu-ról utóbbi kettőt biztosan visszanézheti.

A két ViacomCBS-es csatorna helyén tapasztalataink szerint továbbra sincs jel a műholdas DIGI-nél.

Frissítés 20:48

Minden helyreállt, kiderült, mi történt

Több mint 4 óra után végül helyreállt az RTL Klub, az MTV Hungary és a Nicktoons adásjelének szünetelő továbbítása. Kiderült, hogy a kábelszakadást egy Budapest XI. kerületében történt teherautótűz okozta. Részletek erről külön hírünkben olvashatók.

További hírek találhatók a Media1 híroldalon!

Szóljon hozzá!