tévénézés koronavírus idején

Koronavírus: Az RTL Klub adománygyűjtő műsorral, a TV2 Neked énekelek címmel nagyszabású gálaműsorral készül

Az RTL Klub speciális Fókusz Plusz adása most szombaton lesz, a TV2 Neked énekelek című nagyszabású gálaműsora a jövő héten vasárnap.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az RTL Klub keddi bejelentése alapján adománygyűjtő különkiadással jelentkezik szombaton a Fókusz Plusz. A műsor azoknak szeretne segíteni, akik a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Az április 11-én 19 órakor kezdődő élő adásban a műsor készítői felajánlásokat, adományokat gyűjtenek a legnagyobb magyar segélyszervezeteknek, hogy rajtuk keresztül segítsék a bajbajutottakat. Az adománygyűjtés a 1357-es segélyvonalon zajlik – minden hívás vagy sms 500 forint adományt jelent.

Az így összegyűlt összeget a legnagyobb hazai segélyszervezetek – Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Vöröskereszt, Református szeretetszolgálat, Caritas, Baptista szeretetszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat – kapják.

Az RTL Klubnál remélik, ezúttal is sokaknak tudnak majd segíteni

A műsor nézői bepillantást kaphatnak a www.segitunkegymasnak.hu által koordinált tevékenységbe is. Ezen az oldalon keresztül nemcsak segítséget lehet kérni, hanem magánszemélyek, de vállalkozások is felajánlásokat tehetnek – például önkéntes munka, tárgyadomány, vagy éppen távoktatás – a bajbajutottak részére. Az oldalt az önkéntességet és adományozást működtető akciócsoport koordinálja. Az ő feladatuk, hogy segítsék az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinációját, valamint felkarolják az országszerte elindított civil mozgalmakat. A szombati műsorban a nézők ezekről, valamint már megvalósult segítségnyújtásokról is láthatnak majd összeállításokat.

A Fókusz Plusz évek óta rendszeresen gyűjt adományokat a Bátor Tábor, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet részére. Az elmúlt hat esztendőben a nézők segítségével mintegy félmilliárd forintnyi adományt sikerült közösen összegyűjteni. Ezúttal is abban bíznak, hogy jelentős adomány gyűlik majd össze, és sokaknak tudnak segítséget nyújtani a koronavírus következményeinek mérséklésében.

Gálaműsorral tiszteleg a TV2 a mindennapok hősei előtt

Neked énekelek címmel nagyszabású gálaműsorral készül a jövő hétre a TV2. A műsorban az összefogás fontosságára hívják fel a figyelmet és köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik a vírus elleni harc frontvonalában dolgoznak nap mint nap. A produkciót április 19-én, jövő héten vasárnap este láthatják a nézők.

A Neked énekelek gálaműsor kapcsán Magyarország legnépszerűbb előadói és sportolói fognak össze, hogy tisztelegjenek az egészségügyi dolgozók és mindazok áldozatos munkája előtt, akik ezekben a nehéz napokban is végzik a feladataikat.

A TV2 Neked énekelek c. gálaműsorának logója
A TV2 Neked énekelek című gálaműsorának logója

Videóüzenetben jelentkeznek be a szereplők

A Neked énekelek című gálaműsorban otthonukból jelentkeznek be és énekelnek az előadóművészek, népszerű sportolók, továbbá olyan magyar sztárok is részt vesznek a műsorban, akik a világ számos pontjáról videóüzenetben csatlakoznak a kezdeményezéshez.

A TV2 Csoport jelezte: fontosnak tartja, hogy ezekben a nehéz időkben felhívja a figyelmet az összefogás jelentőségére, hisz „egy ilyen krízis-, illetve elzárkózást igénylő helyzetben még nagyobb szükség van eljuttatni a zenét, művészi élményt, szórakoztatást a háztartásokba”.

A nézők is beszállhatnak az éneklésbe

A gálaműsor egyik kiemelkedő pillanata az lesz, amikor az LGT Nem adom fel című dalát magyar sportolók éneklik majd. A megmozdulásba már most szeretné a TV2 a nézőket is bevonni. Akinek van kedve, hogy így is kifejezze a támogatását, együttérzését és szeretne egy közös klipben szerepelni a kiváló magyar sportolókkal, nem kell mást tennie, mint felénekelni telefonjába a dal refrénjét, és elküldeni nekünk ezt a videót „Együtt énekel az ország” jeligére április 15-ig. A felvételeket a következő oldalra lehet feltölteni: www.tv2.hu/nekedenekelek

A műsor házigazdája a TV2 két népszerű műsorvezetője, Ördög Nóra és Till Attila lesz.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: 123rf
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!