fbpx
Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke korábban

Szinte az összes nagy tévétársaság megszakította Donald Trump amerikai elnök koronavírussal kapcsolatos beszédének közvetítését

Már napok óta téma volt Amerikában, hogy nem lenne szabad élőben sugározni az elnök a koronavírussal kapcsolatos beszédeit, mert azok megkérdőjelezhető hitelességű kijelentéseket is tartalmaznak, ami akár emberi életekbe is kerülhet a járvány idején.

Donald Trump egy napokban tartott sajtótájékoztatón elvesztette a tévénézők jelentős részét, amikor szinte minden nagyobb televíziós csatorna félbeszakította az elnöki beszéd közvetítését, a Fox News kivételével – számol be az AP hírügynökség nyomán a The Independent.

A Fehér Ház koronavírusért felelős munkacsoportjának eligazításait a televíziós csatornák eddig általában az elejétől a végéig és élőben adták le. Ebben az esetben azonban a nagy tévétársaságok közül az ABC, a CBS és a NBC 20 perc után megszakította a sajtótájékoztató közvetítését, és más műsort kezdtek el sugározni.

40 perc már nem került élő adásba

A CBS  a hétfői beszéd közben helyi idő szerint 19:20-kor hagyott fel a közvetítéssel, és ezután sorra követte a többi csatorna ezt a példát, holott az elnök csak nem sokkal 20 óra után, vagyis 40 perccel később a lekapcsolás után hagyta abba a beszédét.

A CNN nemzetközi hírcsatorna is beszüntette a beszéd sugárzását 19:20 körül, majd 5 percen belül a nagyok közül utolsóként az MSNBC is így tett, és csak a Fox News folytatta a közvetítést.

MSNBC: Az elhangzó információk már nem voltak hasznosak

Az MSNBC szóvivője így nyilatkozott az esetről:

„Megszakítottuk az adást, mert az elhangzó információk már nem voltak hasznosak, értékesek a közegészségügy körüli, folyamatban lévő vitához” – mondta.

Rachel Maddow, az MSNBC politikai kommentátora korábban egyébként tett már egy kijelentést, hogy minden csatornának fel kellene függesztenie ezeknek a Fehér Házbeli beszédeknek az élő sugárzását, mert „akár emberi életekbe is kerülhet”, ha nem így lesz.

Hamis, megkérdőjelezhető információk

Egy ideje már téma az amerikai sajtóban, hogy Trump felelőtlen kijelentéseket tesz, és ezzel emberi életeket tesz kockára a világjárvány idején. A The Independent szerint Donald Trump a sajtótájékoztatók során számos megkérdőjelezhető, vagy akár hamis kijelentést tesz.

Egyebek mellett Trump azt állította, hogy a koronavírus (COVID-19) kezelhető egy közönséges malária elleni gyógyszerrel. Ezt a szert azonban az egészségügyi szakértők nem hagyták jóvá ilyen célra. Sokan úgy vélik, hogy Donald Trump beszédeivel csak azt próbálja bizonygatni, hogy a járvány kirobbanása óta komolyan veszi a kialakult helyzetet, annak ellenére, hogy bőven van ennek ellenkezőjére is is bizonyíték, és Trump inkább a médiával háborúzott.

Az amerikai elnök a napokban például arról is beszélt, hogy szerinte Húsvét körülre vége lehet a járványnak, és április 12-én tömött templomokban kerülhet sor az ünnepre. Annak ellenére mondta ezt, hogy ez hamis illúziókat kelthet a tévénézőkben a járvány kapcsán, hisz egyelőre a helyzet további romlásától lehet tartani.

További hírek találhatók a Media1 hírportálon.

borító: Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke korábban. Fotó: 123rf
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások