fbpx
Dunaújváros madártávlatból

889 milliót költene Dunaújváros médiára

Rendkívüli közgyűlést tartanak, hogy a „Médiarendszer üzemeltetése” elnevezésű közbeszerzési pályázatot kiírhassák.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Bruttó 889 millió forint keretösszegű közbeszerzés meghirdetéséről hoz döntést csütörtöki, holnapi rendkívüli közgyűlésén Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A közbeszerzés a Médiarendszer üzemeltetésére vonatkozik, és évente 200 millió forint plusz áfa, három és fél év alatt 700 millió forint plusz áfát, bruttó 889 millió forintot fizetne ki a szolgáltatásért Dunaújváros.

A közgyűlési napirendi pont rövid tartalma:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a hozzá kapcsolódóintézmények, vállalatok kommunikációjának összehangolása érdekében, közbeszerzési eljárás lefolytatását követően van lehetőség szerződést kötni a Médiarendszer üzemeltetése tárgyában.

Eddig ez Belénessy Csaba üzlete volt

Dunaújvárosban eddig Belénessy Csaba, a koronavírus-világjárvány miatt a napokban Magyarországon cenzúra bevezetését szorgalmazó volt MTI-elnök, Andy Vajna néhai filmügyi kormánybiztos barátjának és volt üzleti partnerének vállalkozása, a Crossborder Film Kft. üzemeltette a Dunaújvárosi Médiaközpontot. A Fejér-megyei város volt fideszes vezetése 766 millió forint + áfa, összesen 972,8 millió forint összegű, 48 hónapra szóló szerződést kötött korábban a kft.-vel.

A cég feladata volt a dunaújvárosi helyi médiumok tevékenységének összehangolása, valamint a kft. készítette a Dunaújváros TV műsorait, illetve üzemeltette a tévét, továbbá hetilapot jelentetett meg. Szintén Belénessy cége online felületeket üzemeltetett és tartott fenn. A szerződés része volt az Infó Dunaújváros print és online, valamint kiterjedt a Rádió 24 (R24)-re is.

További hírek olvashatók a Media1 hírportálon, ahol a közbeszerzés lezárultát követően beszámolunk majd arról, ki kapta a mostani új megbízást.

Borító: Dunaújváros bemutatkozó kisfilmének egy pillanata. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!