Dunaújváros madártávlatból

889 milliót költene Dunaújváros médiára

Rendkívüli közgyűlést tartanak, hogy a „Médiarendszer üzemeltetése” elnevezésű közbeszerzési pályázatot kiírhassák.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Bruttó 889 millió forint keretösszegű közbeszerzés meghirdetéséről hoz döntést csütörtöki, holnapi rendkívüli közgyűlésén Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A közbeszerzés a Médiarendszer üzemeltetésére vonatkozik, és évente 200 millió forint plusz áfa, három és fél év alatt 700 millió forint plusz áfát, bruttó 889 millió forintot fizetne ki a szolgáltatásért Dunaújváros.

A közgyűlési napirendi pont rövid tartalma:

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a hozzá kapcsolódóintézmények, vállalatok kommunikációjának összehangolása érdekében, közbeszerzési eljárás lefolytatását követően van lehetőség szerződést kötni a Médiarendszer üzemeltetése tárgyában.

Eddig ez Belénessy Csaba üzlete volt

Dunaújvárosban eddig Belénessy Csaba, a koronavírus-világjárvány miatt a napokban Magyarországon cenzúra bevezetését szorgalmazó volt MTI-elnök, Andy Vajna néhai filmügyi kormánybiztos barátjának és volt üzleti partnerének vállalkozása, a Crossborder Film Kft. üzemeltette a Dunaújvárosi Médiaközpontot. A Fejér-megyei város volt fideszes vezetése 766 millió forint + áfa, összesen 972,8 millió forint összegű, 48 hónapra szóló szerződést kötött korábban a kft.-vel.

A cég feladata volt a dunaújvárosi helyi médiumok tevékenységének összehangolása, valamint a kft. készítette a Dunaújváros TV műsorait, illetve üzemeltette a tévét, továbbá hetilapot jelentetett meg. Szintén Belénessy cége online felületeket üzemeltetett és tartott fenn. A szerződés része volt az Infó Dunaújváros print és online, valamint kiterjedt a Rádió 24 (R24)-re is.

További hírek olvashatók a Media1 hírportálon, ahol a közbeszerzés lezárultát követően beszámolunk majd arról, ki kapta a mostani új megbízást.

Borító: Dunaújváros bemutatkozó kisfilmének egy pillanata. Fotó: YouTube

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

olvasás, könyv, koronavírus, járvány

Kelen Károly: Olvasás járvány idején

Maradj otthon és olvass! De mit, ha zárva vannak a könyvesboltok? Szerencsére a kiadók átálltak arra, hogy egy nap alatt kiszállítsák, amit megrendelnek tőlük. És két hét alatt tető alá hoznak egy friss könyvet. Megjelent Paolo Giordano olasz író Járvány idején című könyve.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Sziget fesztiválon

Nem az igazat írta Varga Judit igazságügyi miniszter az Euronews hírcsatornáról

Azt állította Varga Judit, hogy az Euronews nem biztosított számára, illetve a magyar kormány számára megszólalási lehetőséget a koronavírus-törvény kapcsán, illetve nem adták le a vele felvett beszélgetést. Utánanéztünk az igazságügyi miniszter szavainak igazságtartalmának. Pillanatokon belül kiderült: a korábban már a Facebookot is cenzúrával vádoló igazságügyi miniszter nem mondott igazat.