A Maradj Otthon! fesztivál plakátja

Maradj Otthon! Fesztivál: Óriási az érdeklődés a netes esemény iránt, amit az ország legnagyobb fesztiváljai és szórakozóhelyei alapítottak

Szombat délután indult el a Maradj Otthon! Fesztivál elnevezésű kezdeményezés, és máris közel 100 ezren követik Facebookon az esemény oldalát.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A virtuális Maradj Otthon! Fesztivált azzal a céllal hozták létre a szervezői, hogy az emberek vegyék komolyan, amit a szakértők tanácsolnak, hogy maradjanak az otthonaikban a koronavírus-járvány idején.

A szervezők száznál is több hazai zenekart és előadót kértek fel, annak érdekében, hogy a saját felületeiken rendszeresen tegyenek közé posztokat, filmeket és készítsenek online-közönségtalálkozókat az elkövetkező hetekben, amíg a járványhelyzet miatt nincs lehetőségük koncerteket adni és élőben találkozni a rajongóikkal.

Ezeket az online előadásokat, videókat a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook-oldalán is követhetik a rajongók.

Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket is, amelyeket az előadók otthonról és stúdióból közvetítenek.

„A Maradj Otthon! virtuális fesztivál alapítója 50 szervező, hazai fesztiválok, klubok, események házigazdái. Velük közösen mindent megteszünk azért, hogy a hazai művészeket mozgósítsuk és együtt elérjük, hogy közönség tartsa be a szabályokat és maradjon otthon. Évente több millióan járnak hazai fesztiválokra, koncertekre. A rajongókat a kedvenc előadóik tudják a leginkább megszólítani, rájuk hallgatnak, ez a Maradj Otthon! Fesztivál fő küldetése” – nyilatkozta Lobenwein Norbert, az akció elindítója.

Az akció során rendszeresen mutatnak be koncerteket, dj-szetteket, közönségtalálkozókat is.

Új kihívás indul, a Maradj Otthon Challenge

A fesztivál következő programja ma este kezdődött, a Maradj Otthon Challenge. Ennek lényege, hogy minden este más-más művész és sztár az otthonában beszél arról, hogy hogyan tölti otthonában a járvány idején a napokat és a szabályok betartására buzdítja a rajongókat.

A kihívás hétfőn Majkával indult, a keddi házigazdát majd tőle tudják meg a követők.

A programok a kezdeményezés Facebook-oldalán és eseményoldalán is elérhetők.

A Maradj Otthon! fesztivál alapítói

A38 Hajó, Akvárium Klub, B.my.Lake, Balaton Sound, Bánkitó Fesztivál, Barba Negra, BME Egyetemi Napok, Budapest Park, Búgócsiga, Campus, Dürer Kert, East Fest, EFOTT, Egerszeg Fesztivál, Erőd Klub, Etyeki Piknik, Expresszó, FEZEN, FEZEN Klub, Fishing On Orfű, Grand Café Szeged, HALL, Hangár Music Garden, Helynekem, Keresztury Dezső VMK, Kobuci Kert, Kölcsey Központ Pécs, Lovarda Debrecen, Madách Imre Művelődési Központ, Magneoton, Millenáris Park, MOL Nagyon Balaton, Művészetek Völgye, Paloznaki Jazz Piknik, Papp László Aréna, Pécsi Est Café, Petőfi Kultúrtanszék, Petőfi Rádió, RepTár, Rómer Ház, Shop Stop, STRAND Fesztivál, Sziget Fesztivál, SZIN, Szombathely Városháza, Telekom VOLT Fesztivál, Tiszavirág Fesztivál Szolnok, Trafo Club Gödöllő, VeszprémFest, Veszprémi Utcazene Fesztivál, VIBE Fesztivál, Víztorony, Zsolnay Kulturális Negyed

További hírek a Media1-en!

Borító: A Maradj Otthon! fesztivál plakátja. Forrás: Maradj Otthon! fesztivál

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

olvasás, könyv, koronavírus, járvány

Kelen Károly: Olvasás járvány idején

Maradj otthon és olvass! De mit, ha zárva vannak a könyvesboltok? Szerencsére a kiadók átálltak arra, hogy egy nap alatt kiszállítsák, amit megrendelnek tőlük. És két hét alatt tető alá hoznak egy friss könyvet. Megjelent Paolo Giordano olasz író Járvány idején című könyve.

Varga Judit igazságügyi miniszter a Sziget fesztiválon

Nem az igazat írta Varga Judit igazságügyi miniszter az Euronews hírcsatornáról

Azt állította Varga Judit, hogy az Euronews nem biztosított számára, illetve a magyar kormány számára megszólalási lehetőséget a koronavírus-törvény kapcsán, illetve nem adták le a vele felvett beszélgetést. Utánanéztünk az igazságügyi miniszter szavainak igazságtartalmának. Pillanatokon belül kiderült: a korábban már a Facebookot is cenzúrával vádoló igazságügyi miniszter nem mondott igazat.