fbpx
Balogh Judit, az ATV távozó műsorvezetője

Balogh Judit, az ATV volt szerkesztő-műsorvezetője lett a Szeged TV hírigazgatója

Az ATV egykori munkatársának elődje a hódmezővásárhelyi médiacentrum igazgatója lesz.

Tavaly szeptember végén derült ki, hogy 5 év után távozik az ATV-től Balogh Judit, a csatorna szerkesztő-műsorvezetője. Balogh Judit korábban az ATV-nél a Start című reggeli műsorban dolgozott, valamint A nap híre és A Fórum című politikai műsorokban is látható volt, de vezette a csatorna híradóját is. A tévés egyébként az ATV előtt az RTL Híradónál volt riporter.

Az ATV-től történő távozása okairól nem sok derült ki ugyan, de a csatorna köszönetet mondott a távozásakor a megelőző öt éves munkájáért, valamint jelezte, hogy a távozásra közös megegyezéssel kerül sor.

A Szeged.hu-n jelent meg ma egy hír arról, hogy – mint fogalmaztak – „nagyágyú érkezik” a Szeged Televízió hírigazgatói posztjára, Balogh Judit személyében. A tévés Kozó Attilát váltja, aki Hódmezővásárhelyen az újraindított Vásárhelyi Televíziót is működtető Hódmezővásárhelyi Médiacentrum igazgatója* lesz. Az önkormányzati tulajdonú Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. (HVSZ) által működtetett médiacentrumhoz tartozik ezenkívül a nemrégiben indult Hódpress.hu, a Vásárhelyi Valóság kétheti közéleti újság is.

A Szeged.hu felidézte, hogy Balogh Judit tíz éven át munkatársa volt a Magyar Televízió Híradójának, majd 2012-ben az elhíresült Lomnici Zoltán-féle kitakarásos botrány után – a Legfelsőbb Bíróság elnökét egész egyszerűen kiretusálták a háttérből Tőkés László nyilatkozata alatt –, amikor szolidaritást vállalt kollégájával, a kisebbségi és nemzetiségi műsorok főszerkesztőségébe száműzték.

A Szeged Televíziótól távozó Kozó Attilát 2014 novemberében nevezték ki a helyi tévé élére. Kozó Attila vezetése alatt a televíziói műsorai számos alkalommal kaptak elismerést a Helyi Televíziók Országos Egyesületétől (HTOE).

Frissítés 2020.03.11. 18:19

Módosítjuk eredeti hírünket, mivel a szemlézett szeged.hu információjával ellentétben Kozó Attila nem a Vásárhelyi Televízió főszerkesztője lett, hanem a Vásárhelyi Televízió mellett a fent felsorolt médiumokat is működtető médiacentrum igazgatója. A tévé főszerkesztői posztján nincs változás, azt továbbra is Soós Kata irányítja.

További médiás hírek találhatók a Media1.hu-n!

Fotó: Balogh Judit műsorvezető.  Fotó: ATV / Media1 (archív)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */