fbpx
Vas népe

Besorosozta magát a fideszes médiaholding lapja Vas megye kiemelkedő értékei közé

Tiltakozik a Momentum képviselője, amiért a Vas megyei közgyűlés fideszes voksokkal jóváhagyta a Vas Megyei Értéktár Bizottságának javaslatát, hogy a Mediaworkshöz tartozó, kormánypropagandát terjesztő Vas Népe kerüljön be a Vas Megyei Értéktárba a Batthyány család épített és szellemi örökségei mellé.

Vas megye kiemelkedő értékei közé emelte be a fideszes médiaholding, a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) központi cégéhez, a Mediaworks vállalathoz tartozó, korábban egy ideig Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó érdekeltségében lévő Vas Népe című sajtóterméket a megyei közgyűlés. Erről a Nyugat.hu számolt be kedden.

A Vas Megyei Értéktár Bizottsága még az önkormányzati választások előtt emelte be a megyei értékek közé a Vas Népe című regionális napilapot, ezt a döntést hagyta most jóvá a kormánypárti többségű megyei közgyűlés a bizottság beszámolójának elfogadásával.

A javaslatra a Fidesz 11 képviselője szavazott igennel, ketten, Hetyési Marianna (DK) és Iker Áron (Momentum) voksoltak nemmel. Rába Kálmán (Jobbik) tartózkodott, Fehér László (MSZP) pedig nem vett részt a szavazáson – derül ki a nyugat.hu-ról.

A Vas Megyei Értéktárba olyan kulturális örökségek tartoznak mint a Kőszegi vár, az Erdődy-kastély, a Jeli Arborétum, a Muraközi ménes vagy éppen a Gencsapáti tánchagyománya (és most már a Vas Népe).

Iker Áron, a nemmel szavazó megyei képviselő közleményt adott ki, melyben ezt írja a történtek kapcsán:

„Az csak a jéghegy csúcsa, hogy az elmúlt években a választásokkor teljes oldalas Orbán Viktor interjúk jelentek meg az újságban (hasonlóan az ország összes megyei lapjához), jellemzően címlapon, ahol öles betűk hirdették: Mindkét szavazatot a Fideszre! Természetesen hasonló interjúk az ellenzéki jelöltekkel nem készültek, és persze a sorosozás-migránsozás mindennapos a cikkekben. A Vas Népe megyei jellege is megkérdőjelezhető. A Vas Népe jelentős részét nem Vas megyében szerkesztik, és oldalakon keresztül szóról szóra megegyezik a többi megyei napilap tartalmával.”

A Vas Népe egyébként közel 60 éve jelenik meg.

További médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1.hu-n! Érdemes követni bennünket a Facebookon is!

Borító: A Vas Népe címoldala. Fotó: nyugat.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások