Kövesdi Péter, a Népszava távozó szerkesztője, az Érd Médiacentrum leendő ügyvezetője

Távozik Kövesdi Péter a Népszavától – az Érd Médiacentrum ügyvezetője lesz

Az 55 éves újságíró-szerkesztő az Érd Médiacentrum ügyvezető igazgatójaként tévét, rádiót, internetes portált és nyomtatott lapot is felügyel majd.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Kövesdi Péter lesz február elsejétől az Érd Médiacentrum ügyvezető igazgatója – tudta meg a Media1.

Az 55 éves médiaszakember nyílt pályázaton nyerte el a 70 ezres város négy médiafelületét – az Érd TV-t, az Érd Most internetes portált, az Érd FM 101.3 kereskedelmi rádiót és az Érdi Újság című hetilapot – működtető cég vezetői posztját.

Kövesdi Péter az MTI-ben kezdte pályafutását az 1990-es évek elején, majd a Kurírnál, a Magyar Televízió Híradójában, később az Egyenlegnél dolgozott. Megfordult mind a két kereskedelmi csatornánál (a Tények és az RTL Híradó szerkesztője, riportere volt). 2004-ben alapító-főszerkesztője lett a Független Hírügynökségnek. Az utóbbi években elsősorban a nyomtatott sajtóban dolgozott: a Vasárnapi Hírek, majd a Népszava szerkesztője, újságírója volt.

Csőzik László, Érd új, ellenzéki polgármestere megválasztása után azonnal jelezte: független, szakmai alapon kiválasztott vezetőt szeretne az érdi médiacég élére. Az újságírókból és médiaszemélyiségekből álló civil bíráló bizottság nagy többséggel Kövesdi Péter pályázatát támogatta, aki a Media1 érdeklődésére egy pártpolitikától független, a valódi érdi közügyekkel foglalkozó, élő, izgalmas médiát ígért.

A megyei jogú város közgyűlése csütörtöki ülésén 12:6 arányban támogatta Kövesdi Péter kinevezését, amely határozatlan időre szól.

Az Érdi Újságot egyébként eddig a fideszes médiaholding, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) alá tartozó Mediaworks érdekeltségében lévő Maraton Lapcsoport adta ki, de februártól az újság a Kövesdi vezette Érdi Médiacentrumhoz kerül.

Kövesdi Péternek egyébként ma van az utolsó lapzártája a Népszavánál

További médiahírek találhatók a Media1-en!

Borító: Kövesdi Péter, a Népszava távozó szerkesztője, az Érd Médiacentrum leendő ügyvezetője. Fotó: Népszava

Szóljon hozzá!