Rákosi Tamás (archív)

Távozott az Atmediától Rákosi Tamás internetes médiacége

Egyúttal új online oldalakkal bővült a hazai top100-as milliárdosok közé tartozó Rákosi Tamás üzletember egykoron IKO Digital nevet viselő, ma már PS Online Médiaként működő cégének médiaportfóliója.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Függetlenedett az Atmedia reklámértékesítő háztól a PS Online Média Kft., melyet a piac korábban IKO Digital Kft. néven ismert. (Az IKO Digital/PS Online Média névváltásról ITT érhető el a Media1 tavaly júniusi írása.) Az Atmediától való leválás azért is érdekes, mivel Rákosi Tamás, a tulajdonos tavaly májusig társtulajdonosa is volt a kormányközeli Atmediának. (Ekkor adta el az IKO Holdingot is, mely a TV2 Média Csoport legnagyobb műsorgyártója volt.)

Az Atmediától való függetlenedés miatt ezentúl PSOM-OCC Network néven található meg a PS Online Média (PSOM) és a velük szövetségre lépő, Illyés Márton vezette Open Click & Convert Kft. (OCC) internetes portfóliója a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) statisztikában.

Így néz ki a PSOM-OCC Network médiaportfóliója

A többek között a Propeller.hu híroldalt, a nuus.hu újgenerációs férfimagazint, a Metabro.hu esport-gaming oldalt, a Napidoktor.hu, az ÍzesÉlet.hu és tavaly óta a Ragazze.hu magazint működtető PS Online Média oldalai mellett a vidéki program magazin, a Promotions.hu, a luxusórák magazin, a Kronométer.hu és az autó-motor fókuszú DriveMeBaby.hu hirdetési felületeit is önállóan értékesítik.

A portfólió egyik tagja, a Promotions.hu
A portfólió egyik tagja, a Promotions.hu

Az internetes médiavállalat portfóliója a több mint 10 éve olvasható Koncertblog.hu-val bővült tovább.

A zenei oldal a koncertajánlók és zenei hírek mellett egy egész országra kiterjedő felmérést indít el a zenehasználati szokásokról, de tartalomgyártóként saját zenei mixeket, koncert- és partyfelvételeket is közöl idén, valamint szakmai partnerekkel, a zenei streaming cégekkel, illetve zene- és hangtechnikával foglalkozó tartalompartnerekkel is együtt fog dolgozni. Az oldalt továbbra is a társalapító Zubor Tamás vezeti, az ő irányítása alatt a tartalomfejlesztéshez igazodva az oldal szerkezeti és arculati átalakítása is megkezdődött.

Teljesen rápörögtek az esportra, rendezvényeket is szerveznek

Ráncfelvarráson esett át a Metabro.hu gaming oldal is, mely már nemcsak virtuális játékokkal foglalkozik. Az oldal új BoardGame rovata a kártya- és társasjátékok mellett a szerepjátékok aktualitásait is feldolgozza.

„Az eddigi felületeink mellett idén a display hirdetések, az eDM, és a tartalmi együttműködések mellett már az offline rendezvények rendezése felé is komolyabban nyitunk”

– vázolta az idei év terveit Illyés Márton, az OCC sales vezetője.

A Metabro.hu kommunikációs támogatásával elindult egy, a magyar sporttörvény szabályozásának megfelelő országos e-sport bajnokság is. A Nemzeti Gaming és Esport Sportszövetség (NGES) szervezi a Magyar Esport Bajnokságot, amelyben FIFA20 kategóriában a második szezon mérkőzéseit lehet követni, és hamarosan indul a PUBG és a CS:GO bajnokság is.

Ehhez kapcsolódva új rendezvényekkel bővült a PS Online Média rendezvénykínálata is. Gamer influenszerek vesznek részt március 7-én a FIFA20 Szuperkupán, ahol a bajnokság legjobbjai bűvölik a konzolokat. Közösségi élménnyel várják az érdeklődőket a Mars terraformálása társasjáték első magyar versenyére is.

„A PS Online Média azzal a küldetéssel indult el, hogy az újgenerációs felületek lehetőségeit kihasználva építse a portfólióját, és mára a niche, tematikus oldalak hálózata mellett streamer műsorok, podcastok, hivatalos esport közvetítések a Twitchen, köztük a BLAST Premier is a kínálatunk része”

– mondta el Réz György, a PS Online Média tartalmi vezetője.

A BLAST Premier másfél millió dolláros összdíjazású CS:GO nemzetközi torna helyszínei idén Európában London, Berlin, Madrid és Moszkva, továbbá a tengerentúli helyszínek az Egyesült Államok, Kanada és Brazília lesznek, ami 38 alkalommal jelent kizárólagos magyar licenccel félnapos közvetítéseket a Metabro Twitch csatornáján – tette hozzá a vezető.

Az eddigiek mellett a PSOM-OCC Network további bővülést tervez idén, amelyet több lépcsőben kíván megvalósítani.

További online médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Rákosi Tamás, a PS Online Média Kft. tulajdonosa (archív)
Szóljon hozzá!