Rákosi Tamás (archív)

Távozott az Atmediától Rákosi Tamás internetes médiacége

Egyúttal új online oldalakkal bővült a hazai top100-as milliárdosok közé tartozó Rákosi Tamás üzletember egykoron IKO Digital nevet viselő, ma már PS Online Médiaként működő cégének médiaportfóliója.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Függetlenedett az Atmedia reklámértékesítő háztól a PS Online Média Kft., melyet a piac korábban IKO Digital Kft. néven ismert. (Az IKO Digital/PS Online Média névváltásról ITT érhető el a Media1 tavaly júniusi írása.) Az Atmediától való leválás azért is érdekes, mivel Rákosi Tamás, a tulajdonos tavaly májusig társtulajdonosa is volt a kormányközeli Atmediának. (Ekkor adta el az IKO Holdingot is, mely a TV2 Média Csoport legnagyobb műsorgyártója volt.)

Az Atmediától való függetlenedés miatt ezentúl PSOM-OCC Network néven található meg a PS Online Média (PSOM) és a velük szövetségre lépő, Illyés Márton vezette Open Click & Convert Kft. (OCC) internetes portfóliója a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) statisztikában.

Így néz ki a PSOM-OCC Network médiaportfóliója

A többek között a Propeller.hu híroldalt, a nuus.hu újgenerációs férfimagazint, a Metabro.hu esport-gaming oldalt, a Napidoktor.hu, az ÍzesÉlet.hu és tavaly óta a Ragazze.hu magazint működtető PS Online Média oldalai mellett a vidéki program magazin, a Promotions.hu, a luxusórák magazin, a Kronométer.hu és az autó-motor fókuszú DriveMeBaby.hu hirdetési felületeit is önállóan értékesítik.

A portfólió egyik tagja, a Promotions.hu
A portfólió egyik tagja, a Promotions.hu

Az internetes médiavállalat portfóliója a több mint 10 éve olvasható Koncertblog.hu-val bővült tovább.

A zenei oldal a koncertajánlók és zenei hírek mellett egy egész országra kiterjedő felmérést indít el a zenehasználati szokásokról, de tartalomgyártóként saját zenei mixeket, koncert- és partyfelvételeket is közöl idén, valamint szakmai partnerekkel, a zenei streaming cégekkel, illetve zene- és hangtechnikával foglalkozó tartalompartnerekkel is együtt fog dolgozni. Az oldalt továbbra is a társalapító Zubor Tamás vezeti, az ő irányítása alatt a tartalomfejlesztéshez igazodva az oldal szerkezeti és arculati átalakítása is megkezdődött.

Teljesen rápörögtek az esportra, rendezvényeket is szerveznek

Ráncfelvarráson esett át a Metabro.hu gaming oldal is, mely már nemcsak virtuális játékokkal foglalkozik. Az oldal új BoardGame rovata a kártya- és társasjátékok mellett a szerepjátékok aktualitásait is feldolgozza.

„Az eddigi felületeink mellett idén a display hirdetések, az eDM, és a tartalmi együttműködések mellett már az offline rendezvények rendezése felé is komolyabban nyitunk”

– vázolta az idei év terveit Illyés Márton, az OCC sales vezetője.

A Metabro.hu kommunikációs támogatásával elindult egy, a magyar sporttörvény szabályozásának megfelelő országos e-sport bajnokság is. A Nemzeti Gaming és Esport Sportszövetség (NGES) szervezi a Magyar Esport Bajnokságot, amelyben FIFA20 kategóriában a második szezon mérkőzéseit lehet követni, és hamarosan indul a PUBG és a CS:GO bajnokság is.

Ehhez kapcsolódva új rendezvényekkel bővült a PS Online Média rendezvénykínálata is. Gamer influenszerek vesznek részt március 7-én a FIFA20 Szuperkupán, ahol a bajnokság legjobbjai bűvölik a konzolokat. Közösségi élménnyel várják az érdeklődőket a Mars terraformálása társasjáték első magyar versenyére is.

„A PS Online Média azzal a küldetéssel indult el, hogy az újgenerációs felületek lehetőségeit kihasználva építse a portfólióját, és mára a niche, tematikus oldalak hálózata mellett streamer műsorok, podcastok, hivatalos esport közvetítések a Twitchen, köztük a BLAST Premier is a kínálatunk része”

– mondta el Réz György, a PS Online Média tartalmi vezetője.

A BLAST Premier másfél millió dolláros összdíjazású CS:GO nemzetközi torna helyszínei idén Európában London, Berlin, Madrid és Moszkva, továbbá a tengerentúli helyszínek az Egyesült Államok, Kanada és Brazília lesznek, ami 38 alkalommal jelent kizárólagos magyar licenccel félnapos közvetítéseket a Metabro Twitch csatornáján – tette hozzá a vezető.

Az eddigiek mellett a PSOM-OCC Network további bővülést tervez idén, amelyet több lépcsőben kíván megvalósítani.

További online médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Rákosi Tamás, a PS Online Média Kft. tulajdonosa (archív)

Szóljon hozzá!