Blikk

Új vezető felügyeli a Blikket

Új menedzsment-tagot és napilapüzletág-vezetőt nevez ki januártól a Ringier Axel Springer Magyarország. Az új szakember felügyeli majd a Blikk napilap és a Blikk.hu híroldal üzleti működését. Más változás is lesz a médiavállalat irányításában.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Ringier Axel Springer Magyarország szerdán bejelentette, hogy 2020. január 1-jétől Kiss Eleonórát bízza meg a Blikk napilap és a Blikk.hu híroldal üzleti irányításával, a médiamárka piacvezető pozíciójának további megszilárdításával.

Kiss Eleonóra üzletágvezetőként érkezik a Ringier Axel Springer Magyarország napilap-divíziójának élére.

A médiaszakember mintegy húszéves szakmai tapasztalattal rendelkezik a tabloid lapkiadás terén: a Bors, a Bors Extra, valamint az ezekhez tartozó online platformok lapigazgatói pozíciójából érkezik a Blikk élére, korábban pedig a Színes Mai Lap, a Sztár FM, az Eurosport és az Auto Motor médiatermékek projektvezetője volt.

Kiss Eleonóra, a Ringier Axel Springer Magyarország napilap üzletágának új vezetője
Kiss Eleonóra, a Ringier Axel Springer Magyarország napilap üzletágának új vezetője. Fotó: RAS

Nagyobb szerepe lesz a Blikk termékcsoportnak az új struktúrában

Kiss Eleonóra komoly szakmai tapasztalattal bír a lapterjesztés terén, ezzel együtt a Blikk napilap terjesztési feladatait továbbra is a Ringier Axel Springer Magyarország jelenlegi terjesztési és logisztikai igazgatója, Gajdos István látja el a jövőben is, ahogyan a kiadó többi nyomtatott termékének gyártása és terjesztése is változatlanul az ő irányításával történik majd.

A Blikk üzletágvezetői funkcióját Hornyacsek Zoltán, a napilap divízió korábbi kiadóigazgatójának 2017 őszi távozása óta a cég belső átszervezéssel oldotta meg, az új struktúrában viszont a Blikk mint termékcsoport, a piaci súlyának megfelelően nagyobb figyelmet kap.

Más változás is lesz a Ringier Axel Springer Magyarország vezetésében

A Ringier Axel Springer Magyarország menedzsmentjében további változások is várhatók az újévtől.

A kiadónál töltött közel három évtizedes munka után 2020 januártól nyugdíjazását kérte Soltész Mihály termékfejlesztési vezető és Stefanek Aranka, a kiadó rejtvénylapjainak főszerkesztője is.

Stefanek Arankát Iványi Géza követi a főszerkesztői székben megbízott főszerkesztőként, míg Soltész Mihály feladatainak ellátását a menedzsmenten belüli feladat-átcsoportosítással oldja meg a kiadó.

Kovács Tibor, a Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

„Magam és a kiadó korábbi felsővezetői nevében ezúton is köszönöm Stefanek Arankának és Soltész Mihálynak a lojális munkát és azt a szakértelmet, amellyel gazdagították médiatermékeink tartalmát, illetve külső megjelenését. Egyúttal köszöntöm a szervezetben Kiss Eleonórát, aki számos bulvártermék sikeréhez járult hozzá az elmúlt években. Hiszem, hogy tudását és ötleteit a Blikknél is kiválóan kamatoztatja majd.”

További sajtópiaci hírek olvashatók a Media1 sajtó rovatában.

Borító: Blikket népszerűsítő újságárus Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!