Facebook

Sok munkáltató korlátozza a munkavállalók Facebook-használatát

Sok munkavállaló önmagát cenzúrázza. Elkészült a Profession.hu a közösségi média használatát is érintő friss felmérése.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Van, ahol pontos irányelvek szabják meg például, ki mit posztolhat a kollégák a közösségi médiában, míg másoknak rendszeresen átvizsgálják a csomagját a munkahelyre be- és kilépéskor – derül ki a Profession.hu 1000 fős online, a legnagyobb hazai állásportál felhasználóira nézve reprezentatív felmérésének adataiból.

A friss felmérés során minden ötödik válaszadó mondta azt, hogy teljes szabadságot élvez a munkájával és munkaidejével kapcsolatban, míg a megkérdezettek 8 százaléka úgy érzi, hogy minden lépését figyeli a munkáltatója.

Ki mikor pihenhet?

A válaszadók 41 százaléka nap közben akkor tart szünetet, amikor akar. A válaszadók 32 százaléka ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy a felettesei annyira rugalmasak a munkaidő tekintetében, hogy csak az a fontos számukra, hogy minden feladat el legyen végezve, és nem az a tény, hogy a bent üljenek a kollégák az irodában.

A munkavállalók 12 százalékával fordult viszont már elő, hogy főnöke szóvá tette, ha túl hosszúra nyúlt az ebédszünete.

Kamerák, alkoholszondák, átvizsgált csomagok

Ennél akadnak jóval szigorúbb munkakörülmények is: a válaszadók 17 százalékának munkavégzését biztonsági kamerákkal figyelik, 13 százalékuknak rendszeresen vagy alkalmanként alkoholszondát kell megfújnia munkakezdés előtt.

kamera
Sok helyen kamerákkal is ellenőrzik az alkalmazottak munkavégzését. Fotó: Freeimages

Azonos arányban, 13 százalékuk esetében fordul elő, hogy a csomagjukat a munkahelyre be- és kilépés előtt rendszeresen átvizsgálják. Három százalékuk pedig azt vallotta, munkahelyén még azt is ellenőrzik, hogy igazat állít-e, amikor családi vagy egészségügyi okokra hivatkozva marad ki a munkából.

A cenzúra mellett az öncenzúra is megjelenik a közösségi médiában

A céges számítógép használatát is sok helyen korlátozzák: a válaszadók ötöde csak a munkájához elengedhetetlen dolgokra használhatja a számítógépét. Azt viszont, hogy a munkavégzéshez kapott számítógépét magáncélra is használja-e a tiltás ellenére, csak 8 százalékuk esetében ellenőrzik.  A válaszadók 4 százalékának a munkahelyi e-mailjeit is rendszeresen átnézi munkáltatója.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 6,6 millió magyar felnőtt internetezik, ebből 5,8 millióan rendelkeznek Facebook-profillal, vizsgálatok szerint átlagosan 6,5 percenként pillantunk a telefonunkra. A munkahelyek dolgozóik közösségi média használatába is beleszólnak. A válaszadók 6 százaléka egyáltalán nem posztolhat semmit a közösségi médiában, mert a munkahelye megtiltotta azt.

facebook
Fotó: Con Karampelas, Unsplash

A Profession-kutatás válaszadóinak 16 százalékuk számára nincs megtiltva, de pontos irányelvek vannak a munkahelyén a közösségi média használatára vonatkozóan. 27 százalék használja arra a közösségi médiát, amire akarja, mert a munkahelyén nincsenek erre nézve megszorítások.

Ugyanakkor a munkavállalók 22 százaléka saját magát cenzúrázza: „ugyan nem szól bele a munkahelyem, hogy mit posztolok, de azt érzem, jobb, ha a munkámról egyáltalán nem osztok meg tartalmat” – vélekednek.

Elbocsátás a problémásnak ítélt bejegyzésekből

A kutatás alapján 100-ból 5 emberrel előfordult már, posztolt valami olyat a közösségi médiában, amit a munkáltatója azután problémásnak ítélt.

Ez csak negyedük esetében volt privát jellegű, a többieké olyan tartalom volt, ami a munkahellyel, a konkrét munkával, a főnökükkel vagy a munkatársakkal volt kapcsolatos. A következménye legtöbbször annyi volt, hogy megkérték, törölje a posztot, de többeknek az állásába került az átgondolatlan posztolás.

Borítófotó: Con Karampelas / Unsplash

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!