fbpx
mobiltelefon

Mobilapplikációval segít az újságíróknak a TASZ

Sajtóapp néven tett közzé egy új alkalmazást a Társaság a Szabadságjogokért.

Állandóan, azonnal elérhető jogi segítséget nyújt újságíróknak a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) új mobiltelefonos alkalmazása. A Sajtóapp olyan helyzetekre ad választ, amelyekkel rendszeresen szembesülnek az újságírók és a szerkesztőségek munkájuk során.

A Sajtóapp eldöntendő kérdésekkel vezet végig olyan témakörökön mint a forrásvédelem, a közérdekű adatigénylés vagy az internetről származó fényképek felhasználása. Segít annak eldöntésében, hogy eleget kell-e tenni egy helyreigazítási kérelemnek, vagy mi a teendő akkor, ha egy forrás jogellenesen megszerzett bizalmas információt szeretne átadni.

Az alkalmazás általános, de megbízható, jogászok által ellenőrzött válaszokat nyújt a felmerülő helyzetekre. A TASZ szerint az egyes esetek természetesen bonyolultabbak lehetnek annál, hogy ez az egyszerűsített forma minden részletre kiterjedő megoldást nyújtson, de a jogi gondolkodás váza jól nyomon követhető az alkalmazás segítségével.

A Sajtóapp nem váltja ki a TASZ újságíróknak nyújtott jogsegély-szolgáltatását, hanem bővíti annak eszköztárát. A Google Playből és az App Store-ból letölthető alkalmazáson túl a szervezet továbbra is várja az egyes esetekkel kapcsolatos megkereséseket a [email protected] email-címen.

Az alkalmazás a Holland Királyság magyarországi nagykövetségének támogatásával készült.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások