fbpx
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Az Orbán-kormány nem készül szlovéniai médiabefektetésre

Erről Orbán Viktor a szlovén kormányfő budapesti látogatásán beszélt. Egyébként a Fidesz-közeli befektetők már megtették.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn találkozott Marjan Šarec szlovén miniszterelnökkel. A találkozó részleteit ezután egy sajtótájékoztatón ismertették, ahol az újságíróknak lehetősége volt kérdezni a két kormányfőt. A nyilvános eseményt az ATV Facebookon közvetítette szinkrontolmács közreműködésével.

A felvétel alapján egy szlovén újságíró kérdésére Orbán Viktor azt felelte, hogy a magyar kormány nem tervez semmilyen médiabefektetést Szlovénia területén.

Ez azért érdekes, mert az újságírói kérdés a tolmács fordításában így hangzott:

„Beszéltek-e esetleg a magyar befektetésekről a szlovén médiában, Šarec miniszterelnök úr korábban szólt erről, a médiakampányról, mi az Ön véleménye erről?″

Orbán Viktor nemleges válasza kapcsán fontos hozzátenni, hogy ez csupán azt jelenti, hogy a kormány nem tervez ilyen médiabefektetést, vagyis ezzel még nem zárja ki azt, hogy egyébként akár kormányközeli vállalkozóknak lehetnek ilyen szándékaik, hogy befektetnek a szlovén médiapiacon. Ahogyan az egyébként már meg is történt korábban, például a Nova24 tévé esetében.

 

Borító: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások