Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Az Orbán-kormány nem készül szlovéniai médiabefektetésre

Erről Orbán Viktor a szlovén kormányfő budapesti látogatásán beszélt. Egyébként a Fidesz-közeli befektetők már megtették.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn találkozott Marjan Šarec szlovén miniszterelnökkel. A találkozó részleteit ezután egy sajtótájékoztatón ismertették, ahol az újságíróknak lehetősége volt kérdezni a két kormányfőt. A nyilvános eseményt az ATV Facebookon közvetítette szinkrontolmács közreműködésével.

A felvétel alapján egy szlovén újságíró kérdésére Orbán Viktor azt felelte, hogy a magyar kormány nem tervez semmilyen médiabefektetést Szlovénia területén.

Ez azért érdekes, mert az újságírói kérdés a tolmács fordításában így hangzott:

„Beszéltek-e esetleg a magyar befektetésekről a szlovén médiában, Šarec miniszterelnök úr korábban szólt erről, a médiakampányról, mi az Ön véleménye erről?″

Orbán Viktor nemleges válasza kapcsán fontos hozzátenni, hogy ez csupán azt jelenti, hogy a kormány nem tervez ilyen médiabefektetést, vagyis ezzel még nem zárja ki azt, hogy egyébként akár kormányközeli vállalkozóknak lehetnek ilyen szándékaik, hogy befektetnek a szlovén médiapiacon. Ahogyan az egyébként már meg is történt korábban, például a Nova24 tévé esetében.

 

Borító: Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szóljon hozzá!