fbpx
Rádió 1

Hosszabbítás a Rádió 1-nek néhány vidéki városban, frekvencia a Szent István Rádiónak

A TV2 és az RTL Klub megbírságolása mellett rádiós ügyekre is jutott ideje a Médiatanácsnak.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága pénteki bejelentése értelmében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a szolgáltató kérelmére további öt évvel – 2025. február 12-ig – megújította a Tiszafüred 88,7 MHz és Abádszalók 89,2 MHz helyi vételkörzetben, kereskedelmi jelleggel működő 88.7 MHz, 89.2 MHz Rádió 1 szolgáltatójának idén lejáró, hét évre szóló rádiós jogosultságát.

A grémium ezenkívül úgy döntött, hogy az Eger 91,8 MHz és a Miskolc 95,1 MHz körzeti, valamint a Hatvan 94,0 MHz és az Encs 95,4 MHz helyi frekvenciák közösségi használatára kiírt pályázati eljárások nyertese az egyedüli pályázó Magyar Katolikus Rádió Alapítvány, amely Szent István Rádió – Gyöngyös, Szent István Rádió – Miskolc, valamint Szent István Rádió – Sátoraljaújhely neveken sugározza majd adásait. (Az alapítványnak nincs köze a Katolikus egyház által működtetett Magyar Katolikus Rádióhoz, csupán névazonosságról van szó.)

Elfogadta a tanács – az NMHH közleménye szerint jelenleg használaton kívüli, az Fmscan.org szerint azonban jelenleg is a Körmend FM által használtKörmend 99,8 MHz-es helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét kereskedelmi jellegű hasznosításra, a dokumentum a Médiatanács honlapján már elérhető.

A Médiatanács egyébként – ahogyan arról egy másik hírben már beszámoltunk – közel 5 millió forintra megbírságolta a TV2-t, illetve felülvizsgálta az RTL Klub korábbi büntetését, de a bírság még így is közel másfél millió forint maradt.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások