fbpx
HBO GO – az hbogo.hu nyitólapjának részlete 2019. szeptember 30-án

Drágul az HBO GO

Az áremelés következtében 26%-kal került majd többe az internetes videós tár használata, mint eddig.

1890 forintra emelkedik az HBO GO online streamingszolgáltatás eddigi 1490 forintos havidíja – derül ki az HBO leveléből.  A 400 forintos áremelésre november 21-én, azaz egy hónap múlva kerül sor, de attól függően, hogy ki melyik szolgáltatónál fizetett elő, elképzelhető, hogy lesz, akit csak később érint az emelés.

Az HBO az áremelést azzal indokolja, hogy szeretné minél több olyan minőségi saját gyártású sorozattal bővíteni a kínálatát mint amilyen a Csernobil vagy a Watchmen is volt. Emellett az HBO az európai tartalmak mennyiségét is szeretné növelni, hogy „még több olyan magasan jegyzett sorozatot mutathassunk be, mint A falka, Az árnyak, vagy épp az Időbevándorlók”.

Az HBO GO egyébként nemrég egy fontos újdonsággal bővült. Bevezették ugyanis, hogy a különböző videós tartalmaikat nem csak élő internetkapcsolat mellett, de akár offline módon, azaz internet nélkül is meg lehet nézni, vagyis a tartalmak letölthetővé váltak, így például egy repülőút során is megnézhetők. A letöltési funkció bevezetésekor a cég nem emelte meg árait.

Azt majd csak később tudjuk meg, hogy az áremelésnek milyen hatása lehet a Magyarországon is erősödő streamingháború mellett, ami növekvő versenyt eredményez a különböző streamingszolgáltatók között. Ráadásul a konkurens Netflix is épp most erősít magyar nyelvű tartalmakkal.

Borító: Az HBO GO felülete

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások