fbpx
A Mr Whiskey című sorozat az RTL Klubon

Bírságot kapott az RTL Klub

1,95 millió forintot kell megfizetnie a Médiatanácsnak. Mutatjuk, mi történt még a testület e heti ülésén.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén összesen 1,95 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klub szolgáltatójára egy állampolgári bejelentés alapján lefolytatott eljárásban, amiért júliusban a Mr. Whiskey című sorozat egyik epizódjának előzeteseit több alkalommal is nem megfelelő, 12-es korhatár besorolás mellett és nem az előírt időben mutatta be.

Az NMHH szerint az ajánlók kizárólag 16-os karikával, este 21 és hajnali 5 óra között kerülhettek volna adásba, mivel a bennük megjelenő erőszak (verekedés, lövöldözés, haláljelenet) befolyásolhatja az érintett korosztály személyiségfejlődését.

Magát az epizódot az NMHH szerint szintén 16-os besorolással kellett volna közzétennie a szolgáltatónak a 12-es karika helyett.

A testület az RTL Klub szolgáltatójára emellett százezer forint összegű bírságot azért is kirótt, mert májusban a Kölyök Kalauz egyik adásában a grémium szerint jogszabályt sértett azzal, hogy egy a műsort támogató játékbolt termékeire hívta fel a figyelmet, ezáltal azok megvásárlására ösztönözte a nézőket.

A körzeti, közösségi InfoRádió szolgáltatójára hetvenezer forint összegű bírságot szabott ki a testület, amiért a rádió egy vizsgált júliusi adáshéten a hatósági határozatban rögzített vállalásaihoz képest kevesebb hírt és a helyi közélettel foglalkozó műsort tett közzé.

Ezenkívül eredménytelennek nyilvánította a Médiatanács a Körmend 99,8 MHz-es rádiós frekvencia pályázatát, miután alakilag érvénytelennek bizonyult a pályázatra benyújtott egyetlen ajánlat a Rádió 8 Körmend Kft.-től.

A Médiatanács a Miskolc 95,1 MHz körzeti és az Encs 95,4 MHz helyi frekvenciák közösségi jellegű használatának eljárásaiban nyilvántartásba vette a mindkét esetben egyedül pályázó Magyar Katolikus Rádió Alapítványt, mely a Szent István Rádió üzemeltetője. A testület ugyanennek a szolgáltatónak a kérelmére engedélyezte, hogy a helyi Kisújszállás 103,2 MHz frekvencián közösségi jelleggel induló sugárzást október 27-e helyett december 26-áig kezdhesse meg.

Borítókép: Mr. Whiskey

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások