fbpx
Karas Monika, az NMHH elnöke néhány nappal ezelőtt

Karas Monika új pozíciót kapott

Az NMHH és a Médiatanács elnöke lett a BEREC egyik alelnöke.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Karas Monikát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnökét az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete, a BEREC egyik alelnökévé választották ma a szervezet Krétán zajló plenáris ülésén.

Az NMHH erről kiadott közleménye szerint Karas Monika megválasztása a magyar hírközlésszakmai munka eredményeinek elismerése.

A BEREC mai tisztújító ülésén Görögországban a tagországok szavaztak az új vezető tisztségviselőkről.

A testület 2021-es elnökévé Michel Van Bellinghent, a belga hírközlési hatóság elnökét választották meg, aki jövőre a szervezet egyik alelnöke is lesz. Alelnöki pozíciót tölthet be 2020-ban Karas Monika, az NMHH elnöke mellett Tonko Obuljen, a horvát hírközlési hatóság vezetője, valamint a leköszönő jelenlegi BEREC-elnök, az ír Jeremy Godfrey is. A testületet jövőre a svéd Dan Sjöblom irányítja majd.

A megbízatások ideje egy évre szól, a mindenkori elnök a hivatalba lépése előtti és a rákövetkező évben alelnökként is segíti a munkát.

A BEREC idén először nem az év utolsó, decemberi plenáris ülésén, hanem az őszi találkozóján döntött a jelöltekről, ezzel is elősegítve a munkaterv fejlesztési folyamatát, és több időt hagyva a felkészülésre, az érintettek bevonására és a tervezésre.

A BEREC (Body of European Regulators for Electronic Communications, azaz az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete) egy szabályozói testület, amely a 28 európai nemzeti szabályozó hatóság vezetőiből áll. A BEREC tanácsokkal segíti az Európai Bizottságot és a BEREC tagságát képező nemzeti szabályozó hatóságokat, valamint segítséget nyújt az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak az elektronikus hírközlés uniós szabályozási keretrendszerének alkalmazásával kapcsolatos kérdésekben. A BEREC célja az, hogy az európai fogyasztók érdekében biztosítsa a tisztességes versenyt és a szabályozás egységességét az elektronikus hírközlés belső piacán.

Borító: Karas Monika, az NMHH elnöke néhány nappal ezelőtt. Fotó: NMHH
Szóljon hozzá!