fbpx
Delta csoport & Est Media

Nevet vált az Est Media

Delta Technologies néven folytatja az Est Media, mely kiegészítéseket tett közzé az október 1-jére összehívott rendkívüli közgyűlésének határozati javaslataihoz.

Kiegészítéseket tett közzé az október 1-jére összehívott rendkívüli közgyűlésének határozati javaslataihoz a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. Az előterjesztések értelmében az Est Media neve Delta Technologies Nyrt.-re változik.

Az Est Media vasárnap este közölte: „az igazgatóság cégnév módosítására tett javaslatának elsődleges célja, hogy támogassa a vállalat saját technológiára, innovatív termék- és szolgáltatásportfólióra épülő hazai és nemzetközi terjeszkedését.”

Az új cégnévre vonatkozó javaslat kidolgozása során fontos szempont volt, hogy megtartsák a Delta kifejezést mint a piacon ismert és elismert márkanevet.

Bejelentették azt is, hogy az előterjesztések értelmében a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzserét, Bártfai Zsoltot, Csontos Zoltánt, Hartmann Istvánt és Pércsi Leventét is beválaszthatják a tőzsdei társaság igazgatóságába. További két jelöltet is beválaszthatnak az igazgatóságba, Szlankó János és Hetényi László személyében.

„Célegyenesbe ért az Est Media Nyrt. és a Delta Csoport tranzakciója. Az új, innovációs és nemzetközi terjeszkedési terveinkre egyaránt utaló cégnévvel, valamint az igazgatósághoz csatlakozó, egyedülálló piaci tapasztalatokkal rendelkező szakemberekkel elindulhat a vállalat jövőképének megvalósítása. Hiszem, hogy a saját termék- és szolgáltatásportfólióra épülő növekedési stratégiánkkal igazi sikertörténetet tudunk létrehozni a magyar tőzsdén” – nyilatkozta Papp István, az Est Media Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Szlankó János a BME villamosmérnöki karán végzett 1972-ben. A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. alapítója, amely az 1990-es és 2000-es évek legnagyobb magyarországi rendszerintegrátora, egyben a T-Systems Magyarország Zrt. elődvállalata. Emellett Szlankó János egyike volt a PanTel távközlési szolgáltató alapítóinak is.

Hetényi László több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, amelyet a médiaipar különböző területein szerzett. Dolgozott többek között az Interpress Reklám és Kiadó Vállalatnál, valamint a Publicitas-Budapest Kft.-nél. 1998-től az Adbox Reklámszolgáltató Kft., 2018-tól pedig a Communication Technologies Kft. résztulajdonosa, előbbi számos nemzetközi médiafelület kizárólagos hazai képviselője, mint a The Economist vagy a The Wall Street Journal.

„A több mint 30 éve működő, több mint 30 milliárd forint árbevételű Delta Csoport következő szintre lépésének záloga a tőzsdei jelenlét, illetve az ebben rejlő piaci és finanszírozási lehetőségek. Rövid távú célunk a tranzakció sikeres lezárása, közép és hosszú távon innovatív termékfejlesztést, organikus növekedést és a tevékenységünkbe jól illeszkedő akvizíciókat egyaránt tervezünk.” – mondta Bártfai Zsolt, a Delta Csoport igazgatósági tagja.

Szlankó Jánost és Hetényi Lászlót a közgyűlés 2019. október 1-i hatállyal határozatlan időtartamra választhatja meg az igazgatóság tagjává, az október 1-jei rendkívüli közgyűlésen meghozott további döntések pedig a tranzakció zárásával lépnek hatályba; a zárási feltételeknek az üzletrész-adásvételi szerződés értelmében december 20-ig kell teljesülniük.

Az Est Media és a Delta csoport közötti tranzakcióról júliusi 30-i hírünkből már tájékozódhattak olvasóink. Akkor jelentették be, hogy az Est Media tulajdonrészt vásárolt a Delta csoportban, miközben a Delta tulajdonosa lett az Est Mediának.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások