Delta csoport & Est Media

Nevet vált az Est Media

Delta Technologies néven folytatja az Est Media, mely kiegészítéseket tett közzé az október 1-jére összehívott rendkívüli közgyűlésének határozati javaslataihoz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Kiegészítéseket tett közzé az október 1-jére összehívott rendkívüli közgyűlésének határozati javaslataihoz a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. Az előterjesztések értelmében az Est Media neve Delta Technologies Nyrt.-re változik.

Az Est Media vasárnap este közölte: „az igazgatóság cégnév módosítására tett javaslatának elsődleges célja, hogy támogassa a vállalat saját technológiára, innovatív termék- és szolgáltatásportfólióra épülő hazai és nemzetközi terjeszkedését.”

Az új cégnévre vonatkozó javaslat kidolgozása során fontos szempont volt, hogy megtartsák a Delta kifejezést mint a piacon ismert és elismert márkanevet.

Bejelentették azt is, hogy az előterjesztések értelmében a Delta Csoport négy tulajdonos-menedzserét, Bártfai Zsoltot, Csontos Zoltánt, Hartmann Istvánt és Pércsi Leventét is beválaszthatják a tőzsdei társaság igazgatóságába. További két jelöltet is beválaszthatnak az igazgatóságba, Szlankó János és Hetényi László személyében.

„Célegyenesbe ért az Est Media Nyrt. és a Delta Csoport tranzakciója. Az új, innovációs és nemzetközi terjeszkedési terveinkre egyaránt utaló cégnévvel, valamint az igazgatósághoz csatlakozó, egyedülálló piaci tapasztalatokkal rendelkező szakemberekkel elindulhat a vállalat jövőképének megvalósítása. Hiszem, hogy a saját termék- és szolgáltatásportfólióra épülő növekedési stratégiánkkal igazi sikertörténetet tudunk létrehozni a magyar tőzsdén” – nyilatkozta Papp István, az Est Media Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Szlankó János a BME villamosmérnöki karán végzett 1972-ben. A KFKI Rendszerintegrációs Zrt. alapítója, amely az 1990-es és 2000-es évek legnagyobb magyarországi rendszerintegrátora, egyben a T-Systems Magyarország Zrt. elődvállalata. Emellett Szlankó János egyike volt a PanTel távközlési szolgáltató alapítóinak is.

Hetényi László több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik, amelyet a médiaipar különböző területein szerzett. Dolgozott többek között az Interpress Reklám és Kiadó Vállalatnál, valamint a Publicitas-Budapest Kft.-nél. 1998-től az Adbox Reklámszolgáltató Kft., 2018-tól pedig a Communication Technologies Kft. résztulajdonosa, előbbi számos nemzetközi médiafelület kizárólagos hazai képviselője, mint a The Economist vagy a The Wall Street Journal.

„A több mint 30 éve működő, több mint 30 milliárd forint árbevételű Delta Csoport következő szintre lépésének záloga a tőzsdei jelenlét, illetve az ebben rejlő piaci és finanszírozási lehetőségek. Rövid távú célunk a tranzakció sikeres lezárása, közép és hosszú távon innovatív termékfejlesztést, organikus növekedést és a tevékenységünkbe jól illeszkedő akvizíciókat egyaránt tervezünk.” – mondta Bártfai Zsolt, a Delta Csoport igazgatósági tagja.

Szlankó Jánost és Hetényi Lászlót a közgyűlés 2019. október 1-i hatállyal határozatlan időtartamra választhatja meg az igazgatóság tagjává, az október 1-jei rendkívüli közgyűlésen meghozott további döntések pedig a tranzakció zárásával lépnek hatályba; a zárási feltételeknek az üzletrész-adásvételi szerződés értelmében december 20-ig kell teljesülniük.

Az Est Media és a Delta csoport közötti tranzakcióról júliusi 30-i hírünkből már tájékozódhattak olvasóink. Akkor jelentették be, hogy az Est Media tulajdonrészt vásárolt a Delta csoportban, miközben a Delta tulajdonosa lett az Est Mediának.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!