fbpx
A BDPST ROCK rádió logójának részlete

BDPST ROCK néven indul még egy rockos rádió

Az új rádió a megszűnt Rock FM helyén keletkezett űrt igyekszik majd betölteni. A hazai rádiós piacon egyébként nem ez az első kísérlet erre. A BDPST stábja magas technikai színvonalat és emészthető, dallamos rockzenét ígér.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

BDPST ROCK néven új internetes rádió indul a bdpstrock.hu internetes címen – tájékoztatta a Media1-et Szabó Marcell, az internetes rádiót elindító vállalkozás, a Soundplus Kft. ügyvezetője.

Az indulásra utal a honlapon egy visszaszámláló óra is.

Az új netes rádió stábjának több tagja az év elején megszűnt Rock FM születésénél is ott volt, és annak bezárását követően az elmúlt időszakban már készült arra, hogy egy igényes, dallamos rockzene kedvelőinek ízlését szolgáló új médiumot indíthasson. A BDPST ROCK online rádió október 1-jén, jövő hét utáni kedden, reggel 8 órakor kezdi majd meg adását.

Ambícióik szerint a hangzás minősége – az újrakevert dalok és a szignálkészlet révén –  nemzetközileg is magas színvonalat képvisel majd.

A cél egy olyan rockzenei rádió létrehozása, amely zenei kínálatát tekintve „felnőtt zenei rádió„ vagy „hangszeres zenei rádió” alcímmel is futhatna, de ezek a zenék azért egytől egyig rockzenék – a könnyedebb, emészthető, dallamos stílus képviselői.

Szabó Marcell nem csak ügyvezetője a cégnek, de a BDPST ROCK arculatát is ő alakította ki. Szabó Marcell korábban számos magyarországi kereskedelmi rádió, köztük a Rock FM felöltözésében is részt vett. A zenei összeállításokért a RockFM-ből is ismert szakember, Dandó Ádi felel.

Az év elején a Media1 is beszámolt arról a folyamatról, melynek végén a Médiatanács egy korábbi döntése miatt a majdnem teljesen FM-frekvencia nélkül maradó  Sláger FM sugárzott tovább a Rock FM frekvenciáján az FM 95,8 MHz-en. A Sláger FM tulajdonosa, a több mint két évtizede Budapesten élő Radu Morar érdekeltségében lévő Tematic Media Group ekkor megvásárolta a Rock FM-et addig működtető Favorit Masters Kft. céget a volt tulajdonostól, a Mr. Zsoltként ismert rockzenésztől és médiavállalkozótól, Tamássy Zsolttól. Radu Morar a vásárlás kapcsán a Media1-nek azt nyilatkozta, hogy a Rock FM-nek súlyos anyagi gondjai voltak, Mr. Zsolt már hónapokkal korábban bezárta volna. A felvásárlásnak köszönhetően Mr. Zsolt ki tudta fizetni adósságait, a Sláger FM megmenekült, a Rock viszont megszűnt.

A Rock FM megszűnését követően indult már egy másik rockot játszó internetes rádió, Rocker Rádió néven. A ma is hallható netes rockrádiót szintén egykori Rock FM-eseket indították, élükön Kalácska Gáborral, aki 2016-ban programigazgatója volt a Rock FM-nek. Az alig két hét múlva debütáló BDPST ROCK tudomásunk szerint Kalácska Gábortól független kísérlet, hogy a rockrajongó rádiósok és közönségük egymásra találjon.

Kalácska Gábor, a Rocker Rádió alapítója a BDPST Rock indulása kapcsán azt írta a Media1-nek, hogy nem tartja konkurensnek a BDPST ROCK-ot, mert „mi a hard rock / metal vonalat visszük, ez pedig inkább AOR soft rock vonal lesz, ha igazak a nyilatkozatok. Mi már ráadásul megtaláltuk a közönségünket, aminek köszönhetően az egyik leghallgatottabb, csak online elérhető magyarországi rádió vagyunk.” Kalácska hozzátette: a magyar rockzenének a legjobb, ha minél szélesebb körben tud megjelenni, „ennek szellemében pedig üdv az új szereplőnek a piacon, sok sikert kívánunk neki!”

Frissítés

Fenti hírünk megjelenése után jelentkezett a Media1-nél még egy rock tematikájú online rádió, a rockradio.hu főszerkesztője, Nagy Szilveszter, aki azt írta, a Rock FM megszűnése utáni űr szerinte már betöltött. Hozzátette: a Rock Rádió a Mex Média Magyarország Kft. üzemeltetésében három éve működő hivatalos, legális rock rádió, mely a Telecom IPTV hálózatán is elérhető, valamint a hazai online hallgatóság mellett további 10 országból rendszeresen, további 20-30 országból időszakosan vannak hallgatóik, oldaluk pedig jelentős kattintásszámmal rendelkezik. A Rock Rádió főszerkesztője hozzátette, ő is sok kíván az új kezdeményezésnek.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Borító: BDPST ROCK / Facebook
Szóljon hozzá!