fbpx
A Telekom Fenntarthatósági díjainak idei kitüntetettjei

Médiásokat ismert el a Telekom

Kiosztotta a Magyar Telekom a Fenntarthatósági Sajtódíjakat. A győztesek: az RTL Klub egyik műsora, a Forbes egyik újságírója és egy zöld témákról gyakran publikáló blogger-újságíró. A távközlési óriás más díjakat is átadott.

A Magyar Telekom képviselői szerdán, a Fenntarthatósági Chat beszélgetés után adtak át három, fenntarthatósághoz kapcsolódó elismerést: a Fenntarthatósági Sajtódíjat, a TOP3 Fenntartható Beszállítói Díjat, valamint a legfenntarthatóbb vállalkozásoknak és társadalmi szervezeteknek ítélt DELFIN Díjat.

A Telekom Fenntarthatósági Sajtódíjhoz a vállalat a fenntarthatóság digitális nagyköveteit kereste: olyan alkotókat, akiknek a művei, írásai ráirányították a közvélemény figyelmét a fenntarthatóság témájára, és arra, hogy a digitalizáció segítségével tehetünk a társadalmi, gazdasági és környezeti problémáinak, kihívásainak fenntartható kezeléséért. A Magyar Telekom zsűrije három kategóriában várta a nevezéseket.

A TV/rádió/videós tartalom kategóriájának nyertese a SzuperZöld c. műsor (RTL Klub, műsorvezető: Simon Krisztián) Környezetvédelem és innováció című munkája lett.

Sajtócikk (print, online) kategóriában Bánáti Anna (Forbes) A körforgásos gazdaság nem egy jópofa dolog című cikke kapta a legjobbnak járó elismerést.

Blog/vlog bejegyzés kategóriában idén újra Nagy Réka (Ökoanyu) vehette át a díjat, Appok és szolgáltatások a hulladékcsökkentés jegyében című bejegyzésével.

A telekommunikációs vállalat elismerte a beszállítói körének legjobbjait is a TOP3 Fenntartható Beszállítói Díj keretében.

Díjazottak: Wavemaker Hungary Kft., NEC Eastern Europe Kft. és a NET-MICRO Kft.

Ők kaptak DELFIN Díjat

A DELFIN Díj (Díj egy Elkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) pályázaton a kategóriák győztesei:

  • „Fenntartható innovációkategória”: GREEN Culture Kft.;
  • „Sokszínűség” kategória: Élni és szeretni édesanya nélkül Alapítvány;
  • „Fenntartható tudatformálás” kategória: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, valamint a Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület.

A nyertesek elismerésként Botos Péter üvegművész erre az alkalomra készített alkotását vehették át, valamint kiállítási lehetőséget kapnak a Telekom szeptember 14-én (most szombaton) tartandó, #PISZKOS12 elnevezésű Fenntarthatósági Napján, az Akvárium Klubban.

„Az ország egyik meghatározó, fenntarthatóan működő vállalataként felelősséget érzünk abban, hogy pályázataink segítségével megtaláljuk és szélesebb közönséggel is megismertessük a jó gyakorlatokat. A példaértékű munkát díjazással ismerjük el, bízva abban, hogy környezetünk védelmének fontossága még több embert bátorít a fenntartható életvitel kialakítására.”– mondta a díjátadón Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom vállalati fenntarthatósági központvezetője.

12. Fenntarthatósági Nap

A Magyar Telekom szombaton, immár 12. alkalommal rendezi meg a Fenntarthatósági Napot 12 környezeti, társadalmi, gazdasági, illetve egyént érintő fenntarthatósági kérdés megvitatására.

Lesz szó a légszennyezésről, a műanyag-hulladékokról, a klímaváltozás egészségügyi hatásairól, előítéletekről, fast fashionről, dark webről, kriptovalutáról, túlfogyasztásról és médiáról, de olyan egyént érintő problémák is nagyító alá kerülnek, mint a halogatás, a social buborék vagy épp a normaszegések.

A rendezvény, melynek programja ide kattintva érhető el, ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Borító: A Telekom Fenntarthatósági díjainak idei kitüntetettjei
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások