Blog.hu! címlap

Nevet vált a blog.hu ajánlója az Index címlapján

 Az Index.hu címlapján lévő i2 doboz, valamint az i2 címlap nevének megváltoztatásával is azt akarják kifejezni, független a blog.hu az Indextől, még ha az Indexen is érhető el az ajánlódoboz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az Index.hu címlapján lévő i2 doboz, valamint az i2 címlap nevet változtat: Blog.hu Címlap!-ként lesz elérhető ezután.

A blog.hu-t működtető Inda-Labs Zrt. a névváltás kapcsán hétfőn közölte: a felület funkciója marad az, ami eddig is volt: a blog.hu-n vezetett blogok aktuális, arra érdemes posztjainak kiemelt helyet biztosító tartalmi közeg.

A névváltoztatást azzal indokolják, hogy több év elteltével is félrevezető volt, hogy az Index és az i2 miként kapcsolódik össze, illetve összekapcsolódik-e egyáltalán.

Azt írják:

„Most tisztázzuk ezt a dolgot. Röviden: két külön vállalatról és szervezeti egységről van szó, így az egyik nincs hatással a másik tartalmi összetételére. Ez már 2017 óta így megy. Egyébként a névváltozás nem új találmány, még az Index2 i2-re keresztelése is azt a célt szolgálta, hogy jobban megkülönböztethető legyen a két felület.”

Hangsúlyozzák, hogy a Blog.hu Címlap! csak nevében változik, működésében nem, tehát a Blog.hu Címlap!-ot tartalommal ellátó független bloggerek és szerzők dolga változatlan: a megszokott módon és felületen írhatnak és  küldhetik kiemelésre szánt posztjaikat. Az olvasók pedig gondosan válogatott blogposztokkal találkozhatnak.

Az Inda-Labs Zrt. nyilvánosságra hozta azt is, hogy mi alapján válogatja ezentúl a blogokat az ajánlódobozba. Ez azért is érdekes, mert nemrég némi feszültség volt az Index és a blog.hu-t működtető Inda-Labs között abból, amikor a blog.hu ajánlódobozból eltűntek a politikai, közéleti témák.

Erről a témáról is beszélgetett a Media1 Pusztay Andrással, az Index.hu Zrt. július közepén kinevezett vezérigazgatójával, aki a Media1 érdeklődésére a blog.hu-s ügyről is beszélt. Az interjú ide kattintva érhető el.

További, online médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1 online rovatában.

Szóljon hozzá!