fbpx
Blog.hu! címlap

Nevet vált a blog.hu ajánlója az Index címlapján

 Az Index.hu címlapján lévő i2 doboz, valamint az i2 címlap nevének megváltoztatásával is azt akarják kifejezni, független a blog.hu az Indextől, még ha az Indexen is érhető el az ajánlódoboz.

Az Index.hu címlapján lévő i2 doboz, valamint az i2 címlap nevet változtat: Blog.hu Címlap!-ként lesz elérhető ezután.

A blog.hu-t működtető Inda-Labs Zrt. a névváltás kapcsán hétfőn közölte: a felület funkciója marad az, ami eddig is volt: a blog.hu-n vezetett blogok aktuális, arra érdemes posztjainak kiemelt helyet biztosító tartalmi közeg.

A névváltoztatást azzal indokolják, hogy több év elteltével is félrevezető volt, hogy az Index és az i2 miként kapcsolódik össze, illetve összekapcsolódik-e egyáltalán.

Azt írják:

„Most tisztázzuk ezt a dolgot. Röviden: két külön vállalatról és szervezeti egységről van szó, így az egyik nincs hatással a másik tartalmi összetételére. Ez már 2017 óta így megy. Egyébként a névváltozás nem új találmány, még az Index2 i2-re keresztelése is azt a célt szolgálta, hogy jobban megkülönböztethető legyen a két felület.”

Hangsúlyozzák, hogy a Blog.hu Címlap! csak nevében változik, működésében nem, tehát a Blog.hu Címlap!-ot tartalommal ellátó független bloggerek és szerzők dolga változatlan: a megszokott módon és felületen írhatnak és  küldhetik kiemelésre szánt posztjaikat. Az olvasók pedig gondosan válogatott blogposztokkal találkozhatnak.

Az Inda-Labs Zrt. nyilvánosságra hozta azt is, hogy mi alapján válogatja ezentúl a blogokat az ajánlódobozba. Ez azért is érdekes, mert nemrég némi feszültség volt az Index és a blog.hu-t működtető Inda-Labs között abból, amikor a blog.hu ajánlódobozból eltűntek a politikai, közéleti témák.

Erről a témáról is beszélgetett a Media1 Pusztay Andrással, az Index.hu Zrt. július közepén kinevezett vezérigazgatójával, aki a Media1 érdeklődésére a blog.hu-s ügyről is beszélt. Az interjú ide kattintva érhető el.

További, online médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1 online rovatában.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások