újságok

A MÚOSZ ismét képez újságírókat

A Magyar Újságírók Országos Szövetségéhez tartozó Bálint György Újságíró Akadémia újra újságíróképzést hirdetett.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bálint György Újságíró Akadémiája  65 éves múltjával a hazai sajtó legnagyobb hagyományú képzőhelye, ennek ellenére most két éven át nem hirdettek újságíró-tanfolyamot. Azonban mint a hvg.hu észrevette, és a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia honlapján is szerepel, a legnagyobb taglétszámú hazai újságíró-szervezet akadémiáján ismét elindítják az 2019-2020-as tanévben a két félév időtartamú újságíró-képzést.

Azt írják a honlapon: a nyomtatott és online sajtó patinás műhelyeivel együttműködő, gyakorlat-orientált szakmai képzés célja az újságírói munka megkezdéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek átadása.

A Bálint György Újságíró Akadémia honlapja szerint  szeptember 7-én, valamint szeptember 14-én 11 és 14 óra között nyílt nappal egybekötött felvételi beszélgetést tartanak, és szeptember 21-én már indul is a képzés. Az újságíróképzés iskolai időszakban szombati napokon lesz, 11:30 és 16:00 között, feltéve, hogy a szükséges létszám összejön.

A MÚOSZ képzésére olyan érettségizett (akár már a felsőoktatásban tanuló vagy felsőfokú végzettséggel is rendelkező) jelentkezőket várnak, akik az újságíró hivatáshoz elengedhetetlenül szükséges íráskészséggel, általános műveltséggel, közéleti tájékozottsággal rendelkeznek.

A jelentkezőktől önéletrajzot, motivációs levelet, illetve két, különböző témájú és műfajú – már megjelent vagy a felvételi vizsgára írt – cikket várnak, valamint a korábbi iskolai végzettségeket igazoló dokumentumok másolatát. A jelentkezők alkalmasságáról felvételi beszélgetés során igyekeznek meggyőződni.

Jelentkezni ide kattintva lehet.

Szóljon hozzá!