fbpx
újságok

A MÚOSZ ismét képez újságírókat

A Magyar Újságírók Országos Szövetségéhez tartozó Bálint György Újságíró Akadémia újra újságíróképzést hirdetett.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Bálint György Újságíró Akadémiája  65 éves múltjával a hazai sajtó legnagyobb hagyományú képzőhelye, ennek ellenére most két éven át nem hirdettek újságíró-tanfolyamot. Azonban mint a hvg.hu észrevette, és a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia honlapján is szerepel, a legnagyobb taglétszámú hazai újságíró-szervezet akadémiáján ismét elindítják az 2019-2020-as tanévben a két félév időtartamú újságíró-képzést.

Azt írják a honlapon: a nyomtatott és online sajtó patinás műhelyeivel együttműködő, gyakorlat-orientált szakmai képzés célja az újságírói munka megkezdéséhez szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek átadása.

A Bálint György Újságíró Akadémia honlapja szerint  szeptember 7-én, valamint szeptember 14-én 11 és 14 óra között nyílt nappal egybekötött felvételi beszélgetést tartanak, és szeptember 21-én már indul is a képzés. Az újságíróképzés iskolai időszakban szombati napokon lesz, 11:30 és 16:00 között, feltéve, hogy a szükséges létszám összejön.

A MÚOSZ képzésére olyan érettségizett (akár már a felsőoktatásban tanuló vagy felsőfokú végzettséggel is rendelkező) jelentkezőket várnak, akik az újságíró hivatáshoz elengedhetetlenül szükséges íráskészséggel, általános műveltséggel, közéleti tájékozottsággal rendelkeznek.

A jelentkezőktől önéletrajzot, motivációs levelet, illetve két, különböző témájú és műfajú – már megjelent vagy a felvételi vizsgára írt – cikket várnak, valamint a korábbi iskolai végzettségeket igazoló dokumentumok másolatát. A jelentkezők alkalmasságáról felvételi beszélgetés során igyekeznek meggyőződni.

Jelentkezni ide kattintva lehet.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások