gyalogos sétál Budapesten a Parlament közelében

Már itthon is működik a Google újdonsága

Hazánkban is elérhetővé vált a Live View, ami arra hivatott, hogy megkönnyítse a gyalogosok tájékozódását egy olyan városrészben, ahol egyébként elveszettnek éreznék magukat.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Magyarországon is elindult a Google gyalogos közlekedést segítő funkciója, a Live View (Élőkép) – közölte a Google Magyarország csütörtökön az MTI-vel.

Az okostelefonos alkalmazás az úticél beírását követően valós környezetbe vetített jelzésekkel mutatja meg a helyes utat. A funkció voltaképpen a kiterjesztett valóság (augmented reality) köré épül.  A Google Térképen a Live View jelet megérintve az épületekre rávetítve látható, merre kell mennünk az adott úticélhoz, a képernyőkép mindig a helyzetünktől függően változik.

A Live View a látnivalók feltérképezését is megkönnyíti.

A Google új funkciója minden településen használható, ahol az utcakép-szolgáltatás, a Street View is működik.

Hogy hogyan működik a Live View, és annak használata mennyivel kényelmesebb a hagyományos térképes nézethez képest, az az alábbi videóban látható.

További, online médiával kapcsolatos hírek találhatók a Media1 online rovatában.

Borító: gyalogos sétál Budapesten a Parlament közelében. Fotó: Bruce Mars, Unsplash

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Vodafone Magyarország 5G lefedettsége Budapesten

Elindult Magyarországon a kereskedelmi 5G mobilszolgáltatás

A tényleg turbó sebességű, ötödik generációs mobilinternetes szolgáltatást egyelőre Budapest egy részén elindító Vodafone Magyarország nem adott ki a történelmi pillanatban közleményt, a protokolláris bejelentés politikusokkal ugyanis csak néhány nap múlva lesz. A szolgáltatásra azonban már most rá tudnak kapcsolódni a Vodafone 5G-képes telefonokkal rendelkező ügyfelei.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!