fbpx
A szallas.hu vezetője aláírja a Maiutazás.hu Csoport megvásárlására vonatkozó megállapodást

A Szallas.hu beszáll az utazási irodák piacára

Ma zárult az az ügylet, melynek révén a Szallas.hu vált a Maiutazás.hu csoport és az Utazok.hu Kft. tulajdonosává. A Szallas.hu megjelenik az utazási irodák piacán.

Ismét „bevásárolt” a Szallas.hu, mely ezúttal hazai szereplőt, a kedvezményes utazásokat kínáló Maiutazás.hu Csoportra és a külföldi utazásokban erős Utazok.hu Kft.-t vette meg. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) már engedélyezte az akvizíciót, a tranzakció pedig augusztus 1-jén lezárult.

Ez a vállalat csütörtökön kiadott tájékoztatásából derül ki.

„A megvásárolt cégcsoport megbízható utazási irodai háttere komoly lehetőség számunkra, hiszen így még jobb minőségű szolgáltatást, kedvezőbb árakat és garanciákat is tudunk biztosítani a külföldi úti cél iránt érdeklődő vendégeink számára” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu vezérigazgatója.

„Kiemelt törekvésünk, hogy 2020-tól az utazási irodai tevékenység is erős pillére legyen cégcsoportunknak” – tette hozzá a vezérigazgató.

A tranzakció jelentőségét jól szemlélteti, hogy a Maiutazás.hu Csoport (Maiutazás.hu, Hotelkupon.hu, Foglaljvelunk.hu, PihiPakk.hu) 2018-ban 1,8 milliárd forintos árbevételt ért el, ami a Szallas.hu 4,2 milliárd forintos árbevételének csaknem fele.

A tájékoztatás szerint a teljes integráció 2020 év végére várható, amelynek eredményeként például a Szallas.hu tovább kívánja erősíteni a Maiutazás.hu márkát. A tervek szerint az Utazok.hu Kft. mint külföldi utazásszervező, a jövőben is megmarad önálló cégként. Az integrációval tovább színesedik a cégcsoport kínálata, hiszen a PihiPakk.hu oldalnak köszönhetően az élménycsomagok értékesítésével is bővül a Szallas.hu szolgáltatásköre.

Szennay András, a Maiutazás.hu Csoport ügyvezetője azt is hozzátette, hogy az integráció eredményeként az általuk szervezett utazások és a PihiPakk.hu termékei sokkal szélesebb vásárlói réteget érhetnek el.

„Olyan befektetőt kerestünk a szakmában, aki elősegíti a Maiutazás.hu Csoport növekedését és fejlődését, esetleges nemzetközi piacra lépését. A Szallas.hu Csoport iparági tapasztalata és tudástőkéje, szakmai kapcsolatrendszere és nemzetközi jelenléte garanciát jelent mindezekre.”

A vállalat közleménye hangsúlyozza, hogy az egyesülés nemcsak a feleknek, de a partnereknek is előnyös lehet, hiszen mostantól az alacsony kapacitású időszakokat szélesebb vevőkörnek értékesíthetik.

A belföldi turisztikai piacon jelenleg élénk konszolidációs időszak zajlik, ez hozzájárul ahhoz, hogy erősödjön a verseny a külföldi szolgáltatókkal is. Ebben a folyamatban a Szallas.hu mellett aktívan részt vesz, a szintén OTP Csoport tag, a PortfoLion kockázati és magántőke alapkezelő is. Az eddig végrehajtott akvizíciók egyébként kimagaslóan teljesítenek, Lengyelországban például 130 százalékos növekedést ért el a leányvállalat 2018-ban.

„Büszkék vagyunk arra, hogy csak az elmúlt 2 évben már több mint 100 munkahelyet hoztunk létre. Természetesen továbbra is a cégcsoport folyamatos fejlesztése, a szolgáltatási színvonal javítása áll a fókuszban. Nyitottak vagyunk további terjeszkedésre is, monitorozzuk, elemezzük mind a hazai, mind a közép-európai piacot” – mondta a vezérigazgató. A befektetési alapokon keresztül az OTP Bank és az Eximbank többségi tulajdonában álló Szallas.hu 140 fős állománya most 26 fővel bővült, csoportszinten pedig 275 munkatárssal dolgoznak már 5 régiós országban.

A Szallas.hu egyébként jelenleg épp Csehországban is terjeszkedik: ott a hotel.cz-t vásárolják meg.

Borító: A szallas.hu vezetője aláírja a Maiutazás.hu Csoport megvásárlására vonatkozó megállapodást
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások