fbpx
építőipar, szakember

A Fix24 újabb 200 milliót kapott a Hiventurestől

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől korábban már kaptak 150 millió forintot. A most kapott pénzből külföldön terjeszkednek.

Újabb 200 millió forintos befektetést kapott az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől a fix24.hu nevű magyar startup.

A tájékoztatás szerint az online szakemberkereső a 2017-es, első körben kapott 150 milliós tőke segítségével eddig közel megháromszorozta szakemberbázisát, és már harmadik éve, folyamatosan megduplázta az előző évi árbevételét. A mostani tőkeinjekcióval a nemzetközi terjeszkedést készítik elő.

Az oldal azoknak segít, akiknek olyan, Magyarországon jelenleg hiányszakmából érkező szakemberre van szüksége mint például villanyszerelő, festő, hidegburkoló, ács, vagy gázszerelő.

Az oldalon nem csak magánemberek, de cégek is ajánlatot kaphatnak szakemberektől ajánlatot az elvégzendő munkára. Az oldalon a vásárlóknak nem szükséges a szakmát megnevezniük, beírhatják akár a problémát is – például erkély hidegburkolás –, és a rendszer igyekszik megtalálni a legközelebbi mesterembereket az adatbázisban, akik ajánlatot küldenek a feladatleírás alapján. A fix24-en az internetezők véleményt mondhatnak a szakemberek munkájáról.

Az oldalon jelenleg 200 szakmában, 20 ezer szakember érhető el, 70 százalékuk az építőiparból. A startup tavaly stratégiai együttműködést kötött a Praktiker barkácsáruház-lánccal, melynek keretében a weboldalán egyes termékekhez szakembereket, építőipari vállalkozásokat és szervizcégeket társítanak, akik segíthetnek megvalósítani a felújítási, építési munkálatokat.

„Az eddigi tőke segítségével sikerült stabil hazai bázist kialakítanunk és már harmadik éve, folyamatosan megdupláztuk az előző évi árbevételünket is. A Hiventurestől most kapott kockázati tőke felhasználásával a külföldi terjeszkedést készítjük elő, valamint az IT-fejlesztésben, marketing területeken és tartalomgyártásban szeretnének erősödni, de közeli cél, hogy egy olyan platformot hozzunk létre, ahol mind a szolgáltató, mind az ügyfél teljes körű megoldást talál a problémájára, ennek részleteiről majd a későbbiekben adunk további információkat” – mondta el Turi Sándor, a fix24.hu ügyvezetője.

További, online médiával kapcsolatos hírek olvashatók a Media1 online rovatában. Tegnap derült ki, hogy a Demcsák-család megválik a Piac és Profittól, valamint az Est Media főrészvényesének kiléte is változik.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások