A Parlament épülete Budapesten. Fotó: Florian van Duyn, Unsplash

Kitiltották a T. Házból az Index parlamenti tudósítóját

Egészen 2019 végéig szól a kitiltása, amit az Országgyűlés Hivatala rendelt el egy folyosói interjúval összefüggésben. A parlamenti tudósító így nem tudja tájékoztatni olvasóit a helyszínről.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Év végéig szóló kitiltást kapott az Index újságírója, Fábián Tamás egy folyosói interjú miatt – számolt be parlamenti tudósítójának akadályozásáról az Index.hu.

Az újságíró Varga Judit igazságügyminiszter-jelölt bizottsági meghallgatása után kérdezte a termet elhagyó Vargát és az államtitkárt, Völner Pált.

Az Országgyűlés Hivatala (OH) szerint Fábián Tamás „testi kontaktust is alkalmazva, folyamatosan lökdösődve akart interjút készíteni” az Országház felsőházának folyosóján, miközben a politikusok „az erőszakos próbálkozást határozottan visszautasították”. A kitiltó levélben ezek után „fizikai inzultust” emleget az OH, és emlékeztet, hogy Fábián Tamás „korábban már két alkalommal is tudatosan megszegte az országházi sajtótudósítás rendjét”, ezért a belépési lehetőségét december 31-ig felfüggesztette az Országház és az Országgyűlési Irodaház helyiségeibe.

A korábbi két ügyben egyébként arra hivatkozva tiltották ki az indexes újságírót, hogy az nem megengedett helyen forgatott.

Az Index szerint nem igaz, hogy lökdösődött volna a munkatársuk vagy hogy bárkit inzultált volna, nem igaz, hogy erőszakos lett volna, a politikusok mellett sétálva a telefonját tartotta Völner Pál elé, hogy rögzíteni tudja az elhangzottakat.

Völner az Index szerint ezzel szemben többször arrébb lökte kollégájuk kezét, majd összekülönböztek azon, hogy ki lökdös kit.

Az Index közölte: fellebbez az Országgyűlés Hivatalának döntése ellen.

Borító: A Parlament épülete Budapesten. Fotó: Florian van Duyn, Unsplash

Szóljon hozzá!