Zöld Index

Elindult a Zöld Index

Kiemelten odafigyel ezentúl a klímaváltozással, környezettudatossággal, fenntartható jövővel kapcsolatos témákra az Index.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Zöld Index néven újdonságot jelentett be „szolgálati közleményben” az Index. A Zöld Index lényege, hogy mostantól kiemelt figyelemmel foglalkoznak a klímaváltozással, környezettudatossággal, fenntartható jövővel.

„Nem új rovatot indítunk, a célunk sem az, hogy egy közelgő klímakatasztrófa hírével riogassunk napról napra. Zöld kiemelést és saját gyűjtőoldalt kapnak azok az anyagaink, amelyekről úgy gondoljuk, hogy fontos tájékozódási pontok lehetnek az élhető jövőt tudatosan tervező és a jelen környezeti kihívásaira odafigyelő olvasóinknak” – írta Hernádi Levente.

A Zöld Indexhez egy Facebook csoport is tartozik, ahol valódi párbeszédet szeretnének indítani a környezetünket formáló jelenségekről, az otthoni hulladékgyűjtéstől, az élhető városi életmódon át a globális klímapolitikáig. Azokról a kérdésekről, melyek akár egyéni szinten is hozhatnak változást és eredményt ebben komplex és globális problémahalmazban.

„Nem szeretnénk parttalan vitákban szélsőségekig eljutni, helyette a mindennapok gyakorlatait ésszerűen és minden szempontból fenntarthatóan átalakító megoldásokat próbálnánk meg közösen kitalálni” – áll a bejelentésben.

A Zöld Index azt is tervezi, hogy a facebookos párbeszédek eredményeképp sokkal több olyan magyarázó cikket is megjelentetnek majd az újságban, amelyek naponta tömegekhez eljutva segíthetnek élhetően fenntartani a környezetünket.

Nemrég a Klubrádió is zöld témájú rádióműsort indított Lég-kondi címmel.  A Klímariadó lesz a témája ősszel megrendezendő ARC plakátkiállításnak is.  Az idei ARC kiállítás egyik médiatámogatója a Media1.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Vodafone Magyarország 5G lefedettsége Budapesten

Elindult Magyarországon a kereskedelmi 5G mobilszolgáltatás

A tényleg turbó sebességű, ötödik generációs mobilinternetes szolgáltatást egyelőre Budapest egy részén elindító Vodafone Magyarország nem adott ki a történelmi pillanatban közleményt, a protokolláris bejelentés politikusokkal ugyanis csak néhány nap múlva lesz. A szolgáltatásra azonban már most rá tudnak kapcsolódni a Vodafone 5G-képes telefonokkal rendelkező ügyfelei.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!