fbpx
Klubrádió

Új műsorok a Klubrádióban

Két új műsort is indított az elmúlt hetekben a rádió, és már készülnek az őszre is, amikor új kulturális és szórakoztató jellegű műsoruk is lesz. A főszerkesztő azt mondta, az új műsorok nem a közéleti műsorok rovására készülnek. Holnapra orvosolják az internetes adás minőségi problémáit is.

Két új műsort is indított az elmúlt hetekben a Klubrádió. Az egyik címe Csak semmi majré  – magyar zsidó történetek. A másik új műsor címe Lég-kondi – gyúrjunk klímavédelemre.

A Csak semmi majré  – magyar zsidó történetek a zsidó léttel foglalkozik. A Csak semmi majré műsorvezetője Rózsa Péter. Egy vitaműsorról van szó.  Ezt írják a műsor leírásában:

„A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval félelem, majré nélkül beszélgetünk arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki nem beszélt s így bizalmatlanságot, félelmet okozó ügyek. Nem, nem jó az egyes szám, hiszen ezek a közös ügyeink, mint ahogy a holokauszt sem az elpusztított zsidóknak és utódainak, hanem az egész magyar nemzetnek a tragédiája. Erről is beszélgetünk rabbikkal, történészekkel és a hallgatókkal, akik a műsor második félórájában telefonon oszthatják meg véleményüket, kérdéseiket.“

A műsor eddigi néhány része ide kattintva, a Klubrádió honlapjáról visszahallgatható, aki pedig a friss adást szeretné hallgatni, azzal csütörtökön 13 órától találkozhat a rádió FM hullámsávján (FM 92,9 MHz), valamint a klubradio.hu oldalon, az internetes adásban.

A másik új műsor, a Lég-kondi – gyúrjunk klímavédelemre egy mostanában rendkívül aktuális témát, a klímavédelmet járja körül.  A Lég-kondi szerkesztő-műsorvezetője az a Fórizs Mátyás, akit a Klubrádió hűséges hallgatói közül sokan ismerhetnek már, hiszen évekkel ezelőtt Fórizs a Klubrádió hírműsorainak riportere volt.

Az új műsor szerdánként 15 órától (ez a fiatalokat célzó Hadd szóljon műsorsávban) jelentkezik, és persze hanganyagai szintén elérhetők a Klubrádió oldalán is.

A Lég-kondi máris sok izgalmas zöld témát feldolgozott. Szó esett benne például egy lakatlan szigetről, melynek sorsán a jövőnk múlhat, szó esett egy 16 éves klímaaktivista, Greta Thunberg beszédéről, és arról a 18 éves fiúról is, aki változást harcolt ki egy áruházláncnál a klíma védelme érdekében.

Foglalkoztak az EP-választások klímavédelemre gyakorolt hatásaival, az angliai klíma-válsághelyzettel, de közöltek riportot a fürdőszobából is arról, hogy mennyi vizet pazarlunk el naponta, és mit lehetne tenni, hogy ez ne így legyen, illetve utánajártak a hazai klímapolitikai káosz témakörének és foglalkoztak azzal is, hogy az influencerek hogyan viszonyulnak a környezetvédelemhez.

A Klubrádió őszre új kulturális és szórakoztató jellegű műsorral is készül

A Media1 megtudta azt is, hogy a Klubrádió most néhány további új műsorral is készül, melyek szeptembertől lesznek hallhatók. Ezek kulturális és szórakoztató jellegűek lesznek, mivel a rádió szeretne a fiatalok felé is nyitni. Pataki Gábor főszerkesztő a Media1 telefonos érdeklődésére az új műsorok kapcsán hangsúlyozta, hogy a kulturális és szórakoztató jellegű műsorokat nem a többi, közéleti műsor rovására indítják, vagyis a Klubrádió megszokott közéleti műsorai is megmaradnak, sőt ezen a téren is tovább szeretnének erősíteni.

Az elmúlt napokban egyébként a Klubrádió gőzerővel dolgozott azon is – ez a kommunikációs megoldás és néhány technikai berendezés cseréjével is járt – hogy az internetes adásban jelentkező műszaki problémákat orvosolják. Pataki erről azt mondta a Media1-nek, a technikai, minőségi problémák kijavításával a holnapi napig teljesen végezni fognak, köszönik a hallgatók türelmét.

További rádiós híreket, cikkeket találhatnak a Media1 rádió rovatában.

Borítókép: A Klubrádió fő stúdiójának keverőpultja és a rádió idén megújított adáslebonyolító rendszere.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások