Klubrádió

Új műsorok a Klubrádióban

Két új műsort is indított az elmúlt hetekben a rádió, és már készülnek az őszre is, amikor új kulturális és szórakoztató jellegű műsoruk is lesz. A főszerkesztő azt mondta, az új műsorok nem a közéleti műsorok rovására készülnek. Holnapra orvosolják az internetes adás minőségi problémáit is.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Két új műsort is indított az elmúlt hetekben a Klubrádió. Az egyik címe Csak semmi majré  – magyar zsidó történetek. A másik új műsor címe Lég-kondi – gyúrjunk klímavédelemre.

A Csak semmi majré  – magyar zsidó történetek a zsidó léttel foglalkozik. A Csak semmi majré műsorvezetője Rózsa Péter. Egy vitaműsorról van szó.  Ezt írják a műsor leírásában:

„A majré jiddis szó, jelentése félelem. Szóval félelem, majré nélkül beszélgetünk arról, hogy milyen ma a közös életünk itt, vannak-e tabuk, elhallgatások, ki nem beszélt s így bizalmatlanságot, félelmet okozó ügyek. Nem, nem jó az egyes szám, hiszen ezek a közös ügyeink, mint ahogy a holokauszt sem az elpusztított zsidóknak és utódainak, hanem az egész magyar nemzetnek a tragédiája. Erről is beszélgetünk rabbikkal, történészekkel és a hallgatókkal, akik a műsor második félórájában telefonon oszthatják meg véleményüket, kérdéseiket.“

A műsor eddigi néhány része ide kattintva, a Klubrádió honlapjáról visszahallgatható, aki pedig a friss adást szeretné hallgatni, azzal csütörtökön 13 órától találkozhat a rádió FM hullámsávján (FM 92,9 MHz), valamint a klubradio.hu oldalon, az internetes adásban.

A másik új műsor, a Lég-kondi – gyúrjunk klímavédelemre egy mostanában rendkívül aktuális témát, a klímavédelmet járja körül.  A Lég-kondi szerkesztő-műsorvezetője az a Fórizs Mátyás, akit a Klubrádió hűséges hallgatói közül sokan ismerhetnek már, hiszen évekkel ezelőtt Fórizs a Klubrádió hírműsorainak riportere volt.

Az új műsor szerdánként 15 órától (ez a fiatalokat célzó Hadd szóljon műsorsávban) jelentkezik, és persze hanganyagai szintén elérhetők a Klubrádió oldalán is.

A Lég-kondi máris sok izgalmas zöld témát feldolgozott. Szó esett benne például egy lakatlan szigetről, melynek sorsán a jövőnk múlhat, szó esett egy 16 éves klímaaktivista, Greta Thunberg beszédéről, és arról a 18 éves fiúról is, aki változást harcolt ki egy áruházláncnál a klíma védelme érdekében.

Foglalkoztak az EP-választások klímavédelemre gyakorolt hatásaival, az angliai klíma-válsághelyzettel, de közöltek riportot a fürdőszobából is arról, hogy mennyi vizet pazarlunk el naponta, és mit lehetne tenni, hogy ez ne így legyen, illetve utánajártak a hazai klímapolitikai káosz témakörének és foglalkoztak azzal is, hogy az influencerek hogyan viszonyulnak a környezetvédelemhez.

A Klubrádió őszre új kulturális és szórakoztató jellegű műsorral is készül

A Media1 megtudta azt is, hogy a Klubrádió most néhány további új műsorral is készül, melyek szeptembertől lesznek hallhatók. Ezek kulturális és szórakoztató jellegűek lesznek, mivel a rádió szeretne a fiatalok felé is nyitni. Pataki Gábor főszerkesztő a Media1 telefonos érdeklődésére az új műsorok kapcsán hangsúlyozta, hogy a kulturális és szórakoztató jellegű műsorokat nem a többi, közéleti műsor rovására indítják, vagyis a Klubrádió megszokott közéleti műsorai is megmaradnak, sőt ezen a téren is tovább szeretnének erősíteni.

Az elmúlt napokban egyébként a Klubrádió gőzerővel dolgozott azon is – ez a kommunikációs megoldás és néhány technikai berendezés cseréjével is járt – hogy az internetes adásban jelentkező műszaki problémákat orvosolják. Pataki erről azt mondta a Media1-nek, a technikai, minőségi problémák kijavításával a holnapi napig teljesen végezni fognak, köszönik a hallgatók türelmét.

További rádiós híreket, cikkeket találhatnak a Media1 rádió rovatában.

Borítókép: A Klubrádió fő stúdiójának keverőpultja és a rádió idén megújított adáslebonyolító rendszere.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!