fbpx
arc19, pályázat, klímariadó

Kiírták az idei ARC plakátpályázatot

Idén a klímaváltozás, klímaválság, klímavészhelyzet, klímakatasztrófa összetett folyamata lesz a 19. ARC fő pályázati témája, de lehet más témával is pályázni. A pályázat kiírói adománygyűjtésbe kezdtek, hogy megrendezhessék a kiállítást.

Klímariadó! címmel jelent meg a 19. ARC közérzeti plakátpályázat felhívása. A szervezők azt mondják, a Magyarországon, Európában és az egész bolygón zajló jelenségek közül nem volt kérdés, hogy idén a klímaváltozás legyen a plakátpályázat témája, mivel ez az emberiség jelenlegi legnagyobb kihívása: ma már megkérdőjelezhetetlen tudományos tény, hogy klímavészhelyzet és tömeges fajkihalás korában élünk.

Íme egy részlet a pályázati kiírásból:

„Klíma. Dráma? Félsz tőle? Nem hiszel benne? Generálod? Túléled? A legnagyobb fenyegetésnek tartod? Vagy nem érdekel az egész? Te a szemednek hiszel vagy a propaganda sajtónak? A tényeknek vagy a szósöl trolloknak? Sokezer tudósnak vagy párszáz politikusnak? Mindenkinek jogában áll tévedni, de gondolkodni most erről érdemes szerintünk. Vállald fel, amit gondolsz, és győzz meg másokat!”

Az alkotói szabadság jegyében a felkínált témán kívül más ötlettel, egyéb témával is lehet pályázni, a lényeg, hogy a pályázó mutasson utat, nevettessen, gondolkodtasson el. Pályázni július 16-án délig lehet.

Az ARC a Greenpeace Magyarország honlapjának egyik aloldalát ajánlja a pályázóknak, ahol egy gyorstalpalót találnak a klímaváltozásról, és néhány tippet arról, mit tehet tenni egyénileg és rendszerszinten, hogy elkerüljük a klímakatasztrófát.

A pályázat kiírói egyébként adománygyűjtő kampányt indítottak, mivel mint írják, idén ahhoz, hogy a pályázatból kiállítás is legyen, az ARC-nak most mindennél jobban szüksége van a kedvelőire is. Várják minden olyan cég, szervezet és magánszemély támogatását, akiknek fontos, hogy idén is legyen ARC kiállítás és felelősséget éreznek a klímaváltozással kapcsolatban.

Az ARC bankszámlaszáma: 16200010-10073090

Külföldről a következő kódok segítségével lehet utalni az ARC-nak:

HU87 1620 0010 1007 3090 0000 0000

Swift kód: HBWEHUHB

A pályázattal kapcsolatos minden információ  a facebook.com/arcmagazin, valamint az arcmagazin.hu weboldalakon található meg.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások