fbpx
A hetedik sor közepe búcsúképe

Bezárt az egyik legrégebbi hazai filmes portál

10 év után nem frissül többé A hetedik sor közepe című filmes portál, de legalább az archívuma elérhető marad.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

Nem frissül többé Magyarország egyik legrégebbi független filmes weboldala, A hetedik sor közepe mától, és ezentúl közösségi oldalaira sem kerül ki új tartalom.

A honlap búcsúcikke alapján ugyanakkor a hetediksor.hu címen fellelhető honlap archívuma ezután is elérhető marad.

Az oldalt a VOX mozimagazin két egykori újságírója hozta létre 121 hónappal ezelőtt, hogy azon kritikákat publikáljon kedvtelésből. Kettejük közül az egyik, Hanula Zsolt 5 évvel ezelőtt már kiszállt, gyakorlatilag ugyanazért, amiért most leáll az oldal frissítése.

Csizmazia „Cheese” Gábor, aki a honlapot az elmúlt években is tovább működtette, a búcsúcikkében azzal magyarázza a fejleményt, hogy az oldal készítése hobbiból indult ugyan, de olyan sok energiát kellett beletenni, hogy az már munkahellyé is vált, miközben ebből fizetségük nem volt.

„Egy évtizedet élt meg úgy az oldal, hogy a tényleges napi teendőket sosem végezte egynél több ember, jó esetben másfél, mert néha a rendes fizető melónk előtt a másiknak korán reggel átküldtük a napi anyagok egy részét. Viszont amikor a vasárnapi családi ebédről lecsúszik az ember egy Stranger Things előzetes miatt, na az már tényleg az őrület határa.”

A hetedik sor közepe búcsúzó társalapítója azt is írja, hogy akik ingyen besegítettek, azok általában tovább álltak, mert rájöttek, hogy pusztán sajtóvetítésekért nem éri meg csinálni.

Nem nyert az oldal pályázati pénzeket sem, és az ügynökségükkel kötött szerződés sem vezetett eredményre, mert túl kicsi volt az oldal látogatottsága ahhoz, hogy értékelhető bevételük legyen belőle. Próbáltak meggyőzni különböző embereket is, hogy vannak bevétellel kecsegtető tevékenységeik, például 120-140 főt megmozgató élő filmes kvízeik vagy egyedi YouTube videósorozataik, de a próbálkozásaik nem vezettek eredményre.

Belevágtak a közösségi finanszírozásba is, de ez sem hozta meg igazán a várt eredményt. Ennek leágazásaként félig-meddig az oldal égisze alatt (a Vertigo Media segítségével) elkészült egy dokumentumfilmjük is, ami még moziba is kerülhetett, de a csoda itt véget is ért.

„Humorunk többnyire az élet fölé kerekedett, de most 40 felett hamarosan kétgyerekes szülőként, több munkahely mellett (…) nagyon elfáradtam, már eddig is sokan bolondnak néztek (…), hogy még mindig Lusta Dickként fújom a trombitámmal a vitorlába a levegőt, csakhogy elkerüljük a zuhatagot.”

Csizmazia „Cheese” Gábor hozzátette, nem akarta, hogy csak félgőzzel, a látszat fenntartása kedvéért vigyék tovább az oldalt egy-egy alibiből kirakott vicces képpel vagy újrázott régi anyaggal, de gyakorlatilag tavaly október óta így is lavírozniuk kellett.

„Fáj ez sokunknak, picit olyan, mintha otthagynám a gyerekemet a bölcsiben, és nem mennénk többet érte”

– írta a hetediksor.hu búcsúzó munkatársa.

A hetediksor.hu oldalon egyébként június eleje óta egy felhívás volt olvasható, hogy befektetőt keresnek.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások