zongora

Meghátrál az Orbán-kormány, enged a 3 ezer tiltakozó művész kérésének

Mégis megmarad az ismétlések utáni jogdíj, változik az Országgyűlés elé már benyújtott médiatörvény-módosítás szerzői jogra vonatkozó része.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Megmarad az ismétlések utáni jogdíj – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtökön az MTI-vel.

Ennek érdekében az Országgyűlés elé már benyújtott médiatörvény szerzői jogi részét úgy módosítják, hogy az ismétlések utáni jogdíj megmarad – áll a közleményben.

A kormány az elmúlt napokban több neves magyar előadóművésszel konzultált, és az ő véleményüket figyelembe véve módosítja a törvényjavaslatot – közölte a kormány nevében a központ.

A közlemény szerint a jogkezelő szervezet díjat, illetve költséget csak egyszer számolhat fel, minden ismétlés utáni jogdíjat teljes egészében az előadóművészeknek és jogtulajdonosoknak kell folyósítani.

Így a költségek csökkenthetők és az előadóművészek érdeke is érvényesül – írták.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) szerdán azt közölte: mintegy 3000 magyar színész, zenész, táncos és artista petíció aláírásával tiltakozik azzal ellen, hogy a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvénymódosítás eltörölné az előadóművészeket illető televíziós ismétlési és internetes zeneszolgáltatási jogdíjakat.

(MTI nyomán)

Szóljon hozzá!

Most akkor hová mennek az ívek?

Teljesen belezavarodott a HírTV és az Origo a saját hírmanipulációjába

A HírTV és az Origo napokon át igyekezett elhitetni, hogy a nemzeti konzultációs íveket a 24.hu egyik újságírójának budapesti lakására várja Hadházy Ákos, de miután a Media1 leleplezte, hogy az ívek a fideszes médiumok állításával ellentétben valójában egy fővárosi postahivatalra érkeznek, nem pedig az újságíró lakására, a HírTV és az Origo egy új, a korábbi saját állításának ellentmondó változattal hozakodott elő.