zongora

Meghátrál az Orbán-kormány, enged a 3 ezer tiltakozó művész kérésének

Mégis megmarad az ismétlések utáni jogdíj, változik az Országgyűlés elé már benyújtott médiatörvény-módosítás szerzői jogra vonatkozó része.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Megmarad az ismétlések utáni jogdíj – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ csütörtökön az MTI-vel.

Ennek érdekében az Országgyűlés elé már benyújtott médiatörvény szerzői jogi részét úgy módosítják, hogy az ismétlések utáni jogdíj megmarad – áll a közleményben.

A kormány az elmúlt napokban több neves magyar előadóművésszel konzultált, és az ő véleményüket figyelembe véve módosítja a törvényjavaslatot – közölte a kormány nevében a központ.

A közlemény szerint a jogkezelő szervezet díjat, illetve költséget csak egyszer számolhat fel, minden ismétlés utáni jogdíjat teljes egészében az előadóművészeknek és jogtulajdonosoknak kell folyósítani.

Így a költségek csökkenthetők és az előadóművészek érdeke is érvényesül – írták.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) szerdán azt közölte: mintegy 3000 magyar színész, zenész, táncos és artista petíció aláírásával tiltakozik azzal ellen, hogy a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvénymódosítás eltörölné az előadóművészeket illető televíziós ismétlési és internetes zeneszolgáltatási jogdíjakat.

(MTI nyomán)

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Klubrádió

Ismét a Médiatanács kezében a Klubrádió sorsa

Kérelmet adott be pár hete az éppen ma a 18. születésnapját ünneplő, pár éve a Médiatanács által majdnem teljesen elnémított rádió a 2021 elején lejáró médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítása ügyében a grémiumhoz. Stock Richárd vezérigazgatót erről kérdezte a Media1.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!