Szeged

Szegeden konferenciázik a Nyomtass Te is!

A dél-alföld nyilvánosságszerkezetének problémáival és lehetséges megoldásokkal foglalkoznak majd a résztvevők.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Szegeden folytatódik szombaton a Nyomtass Te is! nevű, közösségi hozzájárulásból szamizdat újságokat megjelentető mozgalom konferenciasorozata, ahol a magyarországi nyilvánosság problémáival és lehetséges megoldásokkal foglalkoznak.

A Nyomtass Te is! május 18-i, három órás konferenciáját ÚJRATERVEZÉS – A helyi nyilvánosság helyzete a Dél-Alföld régióban címmel rendezik meg, helyszíne a Zöld Terasz lesz.

A rendezvényen azt járják körül, milyen a helyi nyilvánosság helyzete a régióban, mit lehet tenni a független helyi nyilvánosság megteremtése/megerősítése érdekében, és hogy mit várnak, milyennek kellene lennie a független helyi médiának.

A rendezvény időpontja: 2019. május 18., 14.00–17.00. Pontos címe: Szeged, Földváry u. 3.

A konferencián a szegedi, hódmezővásárhelyi és Csongrád-megyei nyilvánosság helyzetével kapcsolatos előadásokon túl szó esik majd a propaganda működéséről, vidéki tudósítói hálózat építéséről, és a Debreciner előkészítésének tapasztalatairól. Az előadók között lesz Zsolt Péter szociológus, a Corvinus egyetemi docense, a Méltányosság – Politikaelemező központ munkatársa, L. László János, a Nyomtass Te is! főszerkesztője, valamint Körömi János, integratív mentálhigiénés szakember, a Mentálhigiénés Egyesület elnöke, továbbá Bod Tamás, a Magyar Narancs munkatársa, valamint Porcsin Zsolt, a Debreciner főszerkesztője.

A rendezvény második felében két szekcióban beszélgetnek a meghívottak a független vidéki nyilvánosság megerősítéséről, megteremtéséről, valamint a Nyomtass Te is! és a vidéki, független médiumok együttműködésének lehetőségeiről.

Bővebben a Nyomtass Te is! konferenciájának honlapján adnak tájékoztatást.

A Nyomtass Te is! 2017-ben indult, ingyenesen elérhető újság, melyet önkéntesekből álló közössége terjeszt. A hírújság saját magát XXI. századi szamizdatként mutatja be, kiadója az eDemokrácia Műhely Egyesület. A kezdeményezés célja, hogy független hírportálok lerövidített cikkeit minél szélesebb rétegekhez juttassa el, ezzel ellensúlyozva az állami propaganda túlsúlyát a médiában. A két A/4-es oldalból álló újságot bárki szabadon kinyomtathatja és terjesztheti saját környezetében.

A Media1 a Nyomtass Te is! szegedi konferenciájának médiapartnere.

Borítókép: Szeged egyik jellegzetes helyszíne. Fotó: 123rf

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Gárdony, Velencei-tó

Ezért hal le a Velencei-tónál és sokszor a Balatonnál a mobilinternet hétvégente

A most még a T-csoporthoz tartozó, vállalati ügyfeleket kiszolgáló leányvállalata, a T-Systems írásba adta, hogy nem tud mit kezdeni vele, hogy hétvégente sokszor 0 közelébe zuhan a mobilinternet sebessége a turisztikailag kiemelten fontos Velencei-tó egyes területein. A cégnél időnként a főnökséget okolják, és azzal próbálják vigasztalni az érintetteket, hogy a Balatonnál is gondok vannak a hálózat alultervezettsége miatt.