fbpx
A Manna FM stúdiójának bejárata felett, az élő adást jelző On Air tábla. Fotó: Szalay Dániel, Media1

Rádiós ügyekkel is foglalkozott a Médiatanács

A Médiatanács e heti ülésén döntöttek a debreceni Best FM névváltásáról, több folyamatban lévő rádiós pályázat ügyében nyilvántartásba vették a pályázókat, valamint kiosztottak 75 millió forintot különböző rádiók között a mecenatúraprogram keretében.

Pályázati nyilvántartásba vette az Oxygen Mediához tartozó Rádió Helló Kft.-t a Médiatanács a Tihany 105,7 MHz helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Tihany 105,7 MHz rádiós frekvencia hasznosítására vonatkozó pályázaton – közölte az NMHH csütörtökön.

A Médiatanács e heti üléséről született döntésről kiadott összefoglaló alapján a testület foglalkozott a Gyöngyös 102,2 MHz és a Sátoraljaújhely 90,6 MHz helyi közösségi rádiós frekvenciák ügyével is: mindkét pályázati eljárásban egyedüliként pályázó Magyar Katolikus Rádió Alapítványt nyilvántartásba vette.

A testület a Győr 96,4 MHz körzeti kereskedelmi rádiós frekvencia eljárásában a tartalmi vizsgálat keretében felvilágosítást kért a Fehérvár Rádió Kft.-től.

Véglegesítette a grémium a Baja 94,3 MHz és a Paks 107,5 MHz helyi rádiós frekvenciák kereskedelmi jellegű használatát célzó pályázati felhívások szövegét, és azokat május 16-án teszi közzé honlapján. A pályázati ajánlatokat június közepén lehet majd benyújtani, derül ki az NMHH tájékoztatásából.

A testület engedélyezte továbbá, hogy a Debrecen 104,6 MHz-en jelenleg Best FM Rádió néven működő helyi kereskedelmi rádió június 1-jétől a 104,6 – Best FM megnevezést használja.

75 millió forintot osztott szét a Médiatanács rádiók között

A Médiatanács e heti ülésén döntött huszonöt, rendszeresen jelentkező helyi, illetve körzeti rádiós műsor elkészítésének egy éven át tartó támogatásáról is.

A grémium közel 75 millió forintról rendelkezett a mecenatúraprogram keretében kiírt idei pályázat első fordulójában. Vissza nem térítendő forráshoz jutott hírműsorok gyártásához a budapesti InfoRádió és a Trend FM, a Rádió Most Kaposvár, a komlói, a gyöngyösi, a soproni és a pécsi Rádió 1, a kiskőrösi Kunság Rádió, a debreceni Magyar Katolikus Rádió, a szegedi Rádió 88, a Rádió Szentendre, a tatabányai Forrás Rádió, a szolnoki Aktív Rádió, a miskolci Rádió M, a székesfehérvári Vörösmarty Rádió, a Paks FM és a békéscsabai 98,4 Mega Rádió.

Szolgáltató magazinokat készíthet a Rádió Most Kaposvár, a Rádió Törökszentmiklós, a Rádió Szarvas, a székesfehérvári 94,5 Rádió 1, a kecskeméti, gyömrői, nagykőrösi és csongrádi adókon szóló Gong FM, a Tamási Rádió és az Egerszeg Rádió, míg tematikus magazinműsor készítésére a szentgotthárdi Radio Monošter kapott támogatást.

A Médiatanács foglalkozott a TV2 Bezár a bazár című műsorának előzetesében látható meztelenkedéssel és a TV2 reklámblokkjaiban sugárzott Origo-reklámok ügyével is. Előbbi kapcsán eljárás indul, utóbbi miatt azonban nem.

Borító: A Manna FM élő adást jelző táblája. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások