A Manna FM stúdiójának bejárata felett, az élő adást jelző On Air tábla. Fotó: Szalay Dániel, Media1

Rádiós ügyekkel is foglalkozott a Médiatanács

A Médiatanács e heti ülésén döntöttek a debreceni Best FM névváltásáról, több folyamatban lévő rádiós pályázat ügyében nyilvántartásba vették a pályázókat, valamint kiosztottak 75 millió forintot különböző rádiók között a mecenatúraprogram keretében.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Pályázati nyilvántartásba vette az Oxygen Mediához tartozó Rádió Helló Kft.-t a Médiatanács a Tihany 105,7 MHz helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Tihany 105,7 MHz rádiós frekvencia hasznosítására vonatkozó pályázaton – közölte az NMHH csütörtökön.

A Médiatanács e heti üléséről született döntésről kiadott összefoglaló alapján a testület foglalkozott a Gyöngyös 102,2 MHz és a Sátoraljaújhely 90,6 MHz helyi közösségi rádiós frekvenciák ügyével is: mindkét pályázati eljárásban egyedüliként pályázó Magyar Katolikus Rádió Alapítványt nyilvántartásba vette.

A testület a Győr 96,4 MHz körzeti kereskedelmi rádiós frekvencia eljárásában a tartalmi vizsgálat keretében felvilágosítást kért a Fehérvár Rádió Kft.-től.

Véglegesítette a grémium a Baja 94,3 MHz és a Paks 107,5 MHz helyi rádiós frekvenciák kereskedelmi jellegű használatát célzó pályázati felhívások szövegét, és azokat május 16-án teszi közzé honlapján. A pályázati ajánlatokat június közepén lehet majd benyújtani, derül ki az NMHH tájékoztatásából.

A testület engedélyezte továbbá, hogy a Debrecen 104,6 MHz-en jelenleg Best FM Rádió néven működő helyi kereskedelmi rádió június 1-jétől a 104,6 – Best FM megnevezést használja.

75 millió forintot osztott szét a Médiatanács rádiók között

A Médiatanács e heti ülésén döntött huszonöt, rendszeresen jelentkező helyi, illetve körzeti rádiós műsor elkészítésének egy éven át tartó támogatásáról is.

A grémium közel 75 millió forintról rendelkezett a mecenatúraprogram keretében kiírt idei pályázat első fordulójában. Vissza nem térítendő forráshoz jutott hírműsorok gyártásához a budapesti InfoRádió és a Trend FM, a Rádió Most Kaposvár, a komlói, a gyöngyösi, a soproni és a pécsi Rádió 1, a kiskőrösi Kunság Rádió, a debreceni Magyar Katolikus Rádió, a szegedi Rádió 88, a Rádió Szentendre, a tatabányai Forrás Rádió, a szolnoki Aktív Rádió, a miskolci Rádió M, a székesfehérvári Vörösmarty Rádió, a Paks FM és a békéscsabai 98,4 Mega Rádió.

Szolgáltató magazinokat készíthet a Rádió Most Kaposvár, a Rádió Törökszentmiklós, a Rádió Szarvas, a székesfehérvári 94,5 Rádió 1, a kecskeméti, gyömrői, nagykőrösi és csongrádi adókon szóló Gong FM, a Tamási Rádió és az Egerszeg Rádió, míg tematikus magazinműsor készítésére a szentgotthárdi Radio Monošter kapott támogatást.

A Médiatanács foglalkozott a TV2 Bezár a bazár című műsorának előzetesében látható meztelenkedéssel és a TV2 reklámblokkjaiban sugárzott Origo-reklámok ügyével is. Előbbi kapcsán eljárás indul, utóbbi miatt azonban nem.

Borító: A Manna FM élő adást jelző táblája. Fotó: Szalay Dániel / Media1
Szóljon hozzá!