tv, hiba, tévé, adásszünet

Ezrek maradtak Nógrád megyében internet, tévé és telefon nélkül több mint egy napra

Gyújtogatás miatt csütörtök délutántól elérhetetlenné vált az internet, a tévé és a vezetékes telefonszolgáltatás Nógrád-megye egyes területein. Több ezer embert és több szolgáltatót is érintő problémáról van szó.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A Media1 több forrásból is megerősített értesülése szerint gyújtogatás miatt szünetel az internet, a telefon és tévé szolgáltatás Nógrád-megye egyes területein. Mint Pataki Tamás, az Eurocable Magyarország kereskedelmi és marketing igazgatója portálunknak elmondta, több ezer embert érintő problémáról van – bár pontos számot nem tudott mondani, többek között azért sem, mert nem is csupán az Eurocable ügyfeleinek, de a UPC Magyarország és a Gergi Háló ügyfeleinek is kellemetlenséget okoztak a gyújtogatók.

Pataki azt mondta, a kisebb hibákat általában akár pár óra alatt ki szokták tudni javítani, a mostani hiba azonban olyan súlyos, hogy csütörtökön 17:30 óta, vagyis 24 órát meghaladó problémáról van szó.

Pataki Tamás hozzátette, Varsány és Rimóc között volt a gyújtogatás, melynek során több méter mélyen lévő optikai szálak is elégtek a UPC társszolgáltatójaként is működő Gergi Háló Kft. hálózatán.

Pataki Tamás hozzátette, mint minden ilyen esetben, a szolgáltatók rendőrségi feljelentést tesznek rongálás és közüzem megzavarása miatt, ez azonban aligha vigasztalja azokat, akik órákon át nem tudtak levelezni, weboldalakat megnyitni, telefonálni vagy tévézni. Az Eurocable illetékese azt mondta, a következő időszakban kampányt terveznek, hogy próbálják megfékezni a rongálásokat, melyek nem csak a szolgáltatóknak, de az ügyfeleknek is bosszúságot és anyagi károkat is okoznak.

A Media1 elérte Nagy Lászlót, a Gergi Háló ügyvezető igazgatóját is, aki azt mesélte, hogy egy mezőn történt az eset, és a helyszínen hátramaradtak nyomok alapján feltételezése szerint gázolajjal okozhatták a tüzet az ismeretlenek. Az ügyvezető néhány fényképfelvételt is mutatott a szétégett kábelek helyéről és az ott lévő lyukról.

A mezőn gyújtották fel az internet, tévé és telefonszolgáltatást biztosító kábelt.
A mezőn gyújtották fel az internet, tévé és telefonszolgáltatást biztosító kábelt.

 

A rongálás helyszíne
A rongálás helyszíne

Frissítés 18:50

Nagy Lászlótól, a Gergi Háló vezetőjétől jelzést kaptunk, hogy az ő cégük esetében már kezd helyreállni a szolgáltatás, így valószínűleg hamarosan a többi szolgáltatónál is megtörténhet ugyanez.

Borító: 123rf

Szóljon hozzá!