fbpx
tv, hiba, tévé, adásszünet

Ezrek maradtak Nógrád megyében internet, tévé és telefon nélkül több mint egy napra

Gyújtogatás miatt csütörtök délutántól elérhetetlenné vált az internet, a tévé és a vezetékes telefonszolgáltatás Nógrád-megye egyes területein. Több ezer embert és több szolgáltatót is érintő problémáról van szó.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Media1 több forrásból is megerősített értesülése szerint gyújtogatás miatt szünetel az internet, a telefon és tévé szolgáltatás Nógrád-megye egyes területein. Mint Pataki Tamás, az Eurocable Magyarország kereskedelmi és marketing igazgatója portálunknak elmondta, több ezer embert érintő problémáról van – bár pontos számot nem tudott mondani, többek között azért sem, mert nem is csupán az Eurocable ügyfeleinek, de a UPC Magyarország és a Gergi Háló ügyfeleinek is kellemetlenséget okoztak a gyújtogatók.

Pataki azt mondta, a kisebb hibákat általában akár pár óra alatt ki szokták tudni javítani, a mostani hiba azonban olyan súlyos, hogy csütörtökön 17:30 óta, vagyis 24 órát meghaladó problémáról van szó.

Pataki Tamás hozzátette, Varsány és Rimóc között volt a gyújtogatás, melynek során több méter mélyen lévő optikai szálak is elégtek a UPC társszolgáltatójaként is működő Gergi Háló Kft. hálózatán.

Pataki Tamás hozzátette, mint minden ilyen esetben, a szolgáltatók rendőrségi feljelentést tesznek rongálás és közüzem megzavarása miatt, ez azonban aligha vigasztalja azokat, akik órákon át nem tudtak levelezni, weboldalakat megnyitni, telefonálni vagy tévézni. Az Eurocable illetékese azt mondta, a következő időszakban kampányt terveznek, hogy próbálják megfékezni a rongálásokat, melyek nem csak a szolgáltatóknak, de az ügyfeleknek is bosszúságot és anyagi károkat is okoznak.

A Media1 elérte Nagy Lászlót, a Gergi Háló ügyvezető igazgatóját is, aki azt mesélte, hogy egy mezőn történt az eset, és a helyszínen hátramaradtak nyomok alapján feltételezése szerint gázolajjal okozhatták a tüzet az ismeretlenek. Az ügyvezető néhány fényképfelvételt is mutatott a szétégett kábelek helyéről és az ott lévő lyukról.

A mezőn gyújtották fel az internet, tévé és telefonszolgáltatást biztosító kábelt.
A mezőn gyújtották fel az internet, tévé és telefonszolgáltatást biztosító kábelt.

 

A rongálás helyszíne
A rongálás helyszíne

Frissítés 18:50

Nagy Lászlótól, a Gergi Háló vezetőjétől jelzést kaptunk, hogy az ő cégük esetében már kezd helyreállni a szolgáltatás, így valószínűleg hamarosan a többi szolgáltatónál is megtörténhet ugyanez.

Borító: 123rf
Szóljon hozzá!