fbpx
TDC - sorozat

Új nemzetközi tévécsatorna indult

Már magyar kábelszolgáltatókkal is tárgyalnak a most bejelentett új török dráma csatorna, a Timeless Drama Channel (TDC) terjesztéséről.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Magyarországon is több tévécsatornával jelenlévő SPI/FilmBox csütörtökön bejelentette egy új nemzetközi török dráma csatorna, a Timeless Drama Channel (TDC) elindítását, amely világszerte elérhető lesz a tévénézők számára.

A vállalat különböző kábelszolgáltatókkal máris mintegy tíz együttműködési megállapodást kötött, így több mint egymillió háztartásba jut majd el a csatorna.

Jelezték azt is, hogy a magyarországi sugárzást illetően az SPI máris tárgyalásokat folytat magyar kábelszolgáltatókkal is.

Az SPI/FilmBox állítása szerint a Timeless Drama Channel az első török dráma csatorna, amely a nemzetközi piacon debütál. A csatornát Ay Yapim együttműködésével hozták létre, aki számos díjnyertes török sorozat szerzője és producere.

Törökország, a telenovella-exportőr

A TDC több mint 800 órányi friss tartalmat kínál, műsorai között olyan török sorozatok is megtalálhatók, mint a Karadayi; a Piszkos pénz, tiszta szerelem; a Szerelemben, háborúban; a Hazugságok gyűrűjében; az Analar Ve Anneler (Anyák és anyák); az Al Yazmalim (A vörös kendő); a Bes Kardes (Öt fivér) vagy a 20 Dakika (20 perc).

A legkeresettebb török színészeket is láthatják majd a nézők: többek között Kıvanç Tatlıtuğ, Berguzar Korel, Farah Zeynep Abdullah, Kenan İmirzalıoğlu és Tuba Büyüküstün is feltűnik majd a TDC csatornán.

„A Timeless Drama Channel bevezetése jelentős változásokat eredményezhet a nemzetközi televíziós piacon: a lehető legszélesebb közönség számára tesszük elérhetővé a török drámákat, ami világsikert hozhat a műfajnak”

– mondta Berk Uziyel, az SPI vezérigazgatója. A médiavállalat vezetője hozzátette:

„Törökország hamar a világ második legnagyobb telenovella-exportőre lett, a Timeless Drama Channel pedig az első olyan csatorna, amely török drámákat sugározva globális szereplővé lépett elő. Biztosak vagyunk benne, hogy több millió drámarajongót fogunk elérni, ezzel is nagymértékben hozzájárulva a Törökországból származó drámasorozatok elterjedéséhez.”

10 nyelven indulnak

A csatorna kezdetben tíz nyelven (beleértve a bolgárt, románt, macedónt, szerbet, horvátot, albánt és arabot), angol felirattal lesz elérhető, és az EUTELSAT 16A műholdjának köszönhetően Európa-szerte hozzáférhetővé válik. Az SPI/FilmBox hat szolgáltatóval kötött szerződést a sugárzásról: a Kujetsával, az Ipko Kosovóval, a Digit-Albbal, az RTL Albaniával, az A1 Croatia-val és az A1 Macedoniával.

A közeljövőben újabb megállapodások várhatók a közel-keleti és észak-afrikai régióban, az ázsiai–csendes-óceáni térségben és a balti, illetve szovjet utódállamokban.

Az SPI International/FilmBox hat kontinensen 36 televíziós csatornát üzemeltet. Az SPI működteti Magyarországon például a Filmbox és a Docubox prémium csatornákat, de van felnőttcsatornájuk is, sőt nemrég 4K képfelbontású tévécsatornával is megjelentek hazánkban Funbox UHD néven.

Ma derült ki az is, hogy régi-új zenecsatorna indult MusicPlus néven. Erről itt írtunk bővebben.

Szóljon hozzá!