fbpx
tévé távirányító

Új tévécsatorna jelenik meg Magyarországon

Elsőként a hello digitalosok találkozhatnak majd a 4K minőségű csatornával, a tesztidőszakban kódolatlanul.

Az európai, a közel-keleti és az afrikai régióban, így a magyarországi kábelszolgáltatók számára is elérhetővé vált az SPI International portfóliójába tartozó,ultra-HD tartalmakat közvetítő csatorna, a FunBox UHD, miután a Hispasat és a Media Broadcast Satellite által közösen üzemeltetett, 4K felbontású tartalmakat megosztó platformon sugározni kezdték a csatornát.

A magyarok számára újnak számító csatornán természettel, utazással, zenével, kultúrával és életmóddal kapcsolatos tartalmak érhetők el. A YouTube-on egyébként található néhány részlet a FunBox UHD tévécsatorna kínálatából.

Az SPI tévécsatornáját a spanyol műholdas szolgáltató, a Hispasat és a Media Broadcast Satellite telekommunikációs cég öt évre szóló szerződése alapján közösen sugározzák. A 4K technológiának köszönhetően a teljes műsorkínálat olyan magas minőségben élvezhető, amelyben a legapróbb részletek is élesen kirajzolódnak.

FunBOX UHD
A FunBOX UHD tűéles képminőségben érkezik

Fülöp Tamás, az SPI regionális igazgatója a Media1 kérdésére  elmondta: a FunBox UHD csatorna a napokban vált technikai értelemben elérhetővé a magyarországi kábelszolgáltatók számára, de máris érdeklődnek iránta a hazai kábelszolgáltatók, hogy milyen feltétekkel továbbíthatnák azt a nézők felé.

A Hello Digital ügyfelei például hamarosan máris egyhetes tesztidőszakban, kódolatlanul láthatják majd a FunBOX UHD tartalmait

– árulta el Fülöp Tamás a Media1-nek.

A mozifilmek és televíziós műsorok terén több mint húsz éve érdekelt SPI International jelenleg 41 országban, összesen 34 tévécsatornával, internetes video-on-demand könyvtárral, valamint 25 millió előfizetővel rendelkezik. Az SPI működteti Magyarországon például a Filmbox és a Docubox prémium csatornákat is.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások