fbpx
MusicPlus

Régi-új zenecsatorna indult, újra van MusicPlus

A MusicPlus alapítója egy magyar magánszemély, de a magyar viszonyok miatt a tévé az ukrán médiahatóság alá tartozik.

Korábbról már sokaknak ismerős lehet a MusicPlus márkanév, hiszen ilyen néven volt már egy zenecsatorna, amit eredetileg Bölcskey Mike hozott létre, és 2012-ben szűnt meg. A megszűnés oka az volt, hogy nagyon sok kábelszolgáltató nem volt hajlandó beépíteni kínálatába, így pedig már nem érte meg működtetni.

Ezt a nevet támasztották most fel, de egy új stábbal. A MusicPlus az elmúlt napokban még csak tesztadást sugárzott a musicplus.hu oldalon, de mint Molt Milán, a márka újbóli feltámasztója és főszerkesztője a Media1-nek elmondta, mostanra éles üzemre álltak át, sőt mostanra full HD minőségben sugároznak.

„Szeretnénk egy olyan zenecsatornát létrehozni, ahol olyan zenekarok és előadók is helyet kaphatnak akiket egyéb okok miatt nem sugároz más zenetévé”

– nyilatkozta portálunknak Molt Milán.

A Musicplus arra készül, hogy rengeteg magyar dalt fog sugározni, többek között a Republic zenekar felvételeit, vagy a jelenleg már New Yorkban fotósként dolgozó Éder Krisztián SP zenéjét, de a Groovehouse és az UFO együttes zenéi mellett mai slágereket is lead majd az új zenecsatorna.

MusicPlus
Azt ígérik, a MusicPlus sok féle zenét sugároz majd.

Reklámokból tartaná el magát a MusicPlus

A főszerkesztő elmondta azt is, hogy az arculati elemekért Rácz Szabolcs felel, aki jelenleg is a médiában dolgozik. Molt Milánt a csatorna üzleti modelljéről is megkérdeztük. A főszerkesztő azt mondta, elsősorban reklámbevételekből próbálnak majd működni, a reklámidő értékesítését egy rádiós szakemberre bízták.

A cég egyébként nem a magyar NMHH, hanem az ukrán médiahatóság alá jelentkezett be, itthon ugyanis nagyon drága webtévét működtetni. Ennek ellenére a csatorna teljes egészében magyar nyelvű, sőt képesek arra is, hogy akár kábelszolgáltatókat is kiszolgáljanak.

Ma derült ki az is, hogy egy új nemzetközi tévécsatornát indít az SPI/Filmbox médiavállalat. Az új, TDC nevű csatorna magyarországi bevezetéséről már zajlanak a tárgyalások a kábelszolgáltatókkal – erről bővebben itt írtunk.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások