A Bank, Stohl András

Indul Stohl András új gameshow-ja és Tilláék vetélkedője a TV2-n

Elmondták, mikor érkezik A Bank, és mikortól tér vissza a Bezár a bazár egy új évaddal.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Két műsorral kapcsolatos bejelentést is tett hétfőn délelőtt a TV2. Kiderült, hogy húsvét után egy nappal, április 23-án tér vissza a pucérkodós szpottal már beharangozott, Tilla és Majka műsorvezetésével készülő Bezár a bazár! című vetélkedő.

Szintén ezen a napon debütál a csatorna legújabb, hazai fejlesztésű kvíz showja, A Bank. A Bank műsorvezetője Stohl András lesz.

Ilyen lesz A Bank

„A Bank egy rendkívül izgalmas és pörgős formátum, nagyértékű trezorokkal, sokszínű játékosokkal, akik között például olyanok is vannak, akik azért jöttek el, mert a válásukra gyűjtenek. Tudásalapú, de a kérdések megválaszolásához nem feltétlenül szükséges klasszikus lexikális tudás. Inkább széleskörű tájékozottság, nyitottság, rálátás kell, sok minden kikövetkeztethető jó logikával. Nagyon vicces, szórakoztató játék, szuper kérdésekkel, amelyeket egy-egy forgatás után többször teszteltem a környezetemben is. Nagyon szeretem, bízom benne, hogy a nézők tetszését is elnyeri”

– nyilatkozta Stohl András.

A Bankban két páros játszik, akik lehetnek szerelmesek, családtagok, barátok, de akár régi jó szomszédok is. A legfontosabb, hogy jól ismerjék egymást, és kölcsönös legyen a bizalom köztük. A Bankban minden az idő és a pénz körül forog.

A játék két részből áll, az első fordulóban két játékosduó párbajozik egymással. Négy kérdést kap a két-két pár, majd azok kerülnek a következő fordulóba, akik nagyobb összeget gyűjtenek össze válaszaikkal. A második forduló fő szabálya: 6 kérdés – 6 perc – 60 millió forint. A nyertes pár egyik tagja kvízkérdésekre válaszol, eközben a másik versenyző a Páncélteremben trezorokat nyit. Összesen 30 trezor közül válogathat. A 2-es, 4-es és a 6-os kérdések kiemeltek – extra trezorokkal. A jó válaszok után nyitott trezorokban található összegek hozzáadódnak, rossz válasz esetén pedig levonódnak a nyereményből.

Stohl András műsorvezető A Bank széfkapujában. Fotó: TV2 sajtószoba
Stohl András műsorvezető A Bank széfkapujában. Fotó: TV2 sajtószoba

A végső, mindent eldöntő kérdésre a pár mindkét tagjának külön-külön kell jól válaszolnia – erre egy percük van fejenként. Ha a válasz jó, hazavihetik az addig összegyűlt nyereményt. Ha viszont nem ugyanazt jelölték, a benti játékos a pénzt felére csökkentve eldöntheti, hogy saját vagy párja válaszát tartsák meg végső opcióként. Ha rosszul döntenek, mindketten pénz nélkül távoznak A Bankból.

A Bank terem díszletei is különlegesek lesznek, ugyanis 4K-s LCD paneleket használtak hozzá. A produkció különlegessége lesz még Dia, A Bank teremőre is, aki egyébként civilben Európa-bajnoki ezüstérmes szumós.

Újít a Bezár a bazár

A Bezár a bazár! 2. évadában, a gameshow előző szériájához hasonlóan, most is játékospárok küzdenek a többmilliós nyereményekért. Egyikük a Kvízkirály – egyre nehezebb kérdésekre válaszol, ha ez sikerül, azzal időt nyer, amivel a páros másik tagja – a Nyereményvadász a Bazárban gazdálkodhat. A mindenre elszánt versenyzők az első évadhoz képest most azonban magasabb, 25 millió forint összértékű nyereményért szállnak harcba.

Majka és Tilla a Bezár a bazár 2. évadának műsorvezetőiként. Fotó: TV2 sajtószoba
Majka és Tilla a Bezár a bazár 2. évadának műsorvezetőiként. Fotó: TV2 sajtószoba

A TV2 Csoport számára a Bezár a bazárt! az IKO Műsorgyártó, A Bankot a Media Factory készíti.

A Bezár a bazár minden hétköznap este 19:10-től lesz látható, majd utána 20:45-től érkezik A Bank.

Borítókép: Stohl András,  A Bank című gameshow műsorvezetőjeként. Fotó: TV2 sajtószoba
Szóljon hozzá!